Mijn dag in cijfers

In navolging van Kelly smijt ik vandaag een beetje met random cijfertjes, want hell, waarom niet? Vandaag is vrouwendag en ik ben een vrouw en ik doe toch gewoon lekker wat ik wil, ZEKERST?! Juist.

Elf

Het aantal uur dat ik afgelopen nacht geslapen heb, nadat ik een spontane semi-voedselvergiftiging opliep. Ik weet nog steeds niet wat er precies aan de hand was, maar flink ziek was ik zeker. En de boosdoener was hoogstwaarschijnlijk een bak Griekse yoghurt die al minstens anderhalve week geopend in de koelkast stond. Toen ik thuiskwam na werk verging ik zowat van de honger en het enige wat ik kon eten was die yoghurt met granola. Ik heb eraan geroken, mijn Lief heeft eraan geroken en ik heb het eerst geproefd, maar de yoghurt leek perfect normaal. Dus at ik een kommetje. En vervolgens lag ik twee uur misselijk en met bonkende hoofdpijn op de bank, waarna ik eindelijk naar de badkamer strompelde, alles eruit kotste, in bed kroop en 11 uur aan één stuk door heb geslapen.

Vier

Het aantal skipdagen van #40dagenbloggen dat ik inmiddels in totaal heb ingezet. Die vierde dus meer uit noodzaak dan uit vrije wil, maar goed.

Zeven

Het aantal dingen dat ik vandaag gehosseld heb voor mezelf en mijn vrouwelijke designcollega’s. Het zat zo: vanuit het raam op kantoor zag ik deze middag twee meisjes met een hoop grote roze en zilveren ballonnen en armen vol pakjes naar onze voordeur lopen. Ik ging opendoen en toen bleek dat ze – surprise, surprise – gratis spullen kwamen brengen voor twee van onze redacties, ter ere van vrouwendag. Terwijl mijn collega de redacteuren ging halen, stond ik een beetje te pruilen dat de redacties altijd leuke cadeautjes krijgen en wij (copywriter en designers) niet, waarop de twee meisjes spontaan besloten dat ik ook een ballon en een pakje mocht krijgen, want hey – we zijn allemaal vrouwen natuurlijk. Helemaal blij stuiterden we terug naar ons bureau met ons mooie cadeautje, dat een Goodiebox bleek te zijn vol fijne spulletjes die we collegiaal onder elkaar verdeelden. En ja, die ballon heeft de hele dag aan mijn stoel gehangen, ja. Een gigantische zilveren G, want vandaag was ik de real hustlin’ G. #influencerlife

Twee

Het aantal keer dat Irene me gisteren deed blozen op haar blog. In deze post strooit ze met complimentjes en dat vind ik fijn, want ik vind haar een toffe.

Drie

Het aantal creatieve voorstellen dat ik vandaag in elkaar geramd heb, en ze konden bijna niet meer van elkaar verschillen: eentje voor een bekend koffiemerk, eentje voor een voetbalgokwebsite en eentje voor zalf tegen vaginale schimmelinfectie. Yep. Een dag in het leven van de copywriter, dames en heren.

Eenentwintig

Het aantal XL confetti’s dat bij de brief zat die vandaag volledig onverwachts bij mij in de brievenbus belandde. Een heel lieve brief van Liesbet a.k.a. Zwartraafje. Met confetti om te vieren dat ik een tijdje geleden alsnog zilver behaalde voor die ene pitchwedstrijd, plus twee belachelijk coole Star Wars-bladwijzers.

Zes

Het aantal keer dat ik vandaag met mijn ogen heb gerold omdat een vrouw het nodig vond om op vrouwendag eens lekker anti-feministisch te doen, want dat is heel stoer en daar maak je je populair mee bij mannen, of zo. Vrouwen die graag benadrukken dat ze er bewust voor kiezen om traditionele rollenpatronen aan te houden thuis, want goh, al dat feminisme, dat is toch overdreven, “laat mannen gewoon mannen zijn en vrouwen gewoon vrouwen”. Vrouwen voor wie dat ‘gewoon vrouw zijn’ betekent dat ze simpelweg “graag voor hun ventje zorgen”. All fine by me als jij zo wil leven hoor: feminisme betekent ook dat vrouwen helemaal vrij zijn om te doen wat ze willen. Maar serieus… Noem het dan gewoon wat het is. Dat je graag als een huisvrouw uit de 50s wil leven. Maar ga niet doen alsof vrouw zijn per definitie betekent dat je elke ochtend de boterhammetjes van je lief moet staan smeren. Of dat hij incapabel is om af en toe eens zelf een stofzuiger ter hand te nemen. Dat is in mijn ogen niet zorgen voor een volwassen vent. Da’s zorgen voor een kleuter. And you do not speak for me.

Eén

Serieus het enige aantal rants dat ik vandaag over enig feministisch onderwerp heb gehouden. Echt waar! Uitzonderlijk record, I must say.

3 thoughts on “Mijn dag in cijfers

  1. Allez, ik vind u ook een toffe! 😉

    En ik snap zo’n vrouwen niet. En van die mannen ook niet trouwens. Doe gewoon normaal ja. Hoe kan je nu tegen gelijkheid voor mannen en vrouwen zijn? Begrijpe wie begrijpen kan.

  2. Zalig, dat je die confetti’s bent gaan tellen. Ja, ik lees dat nu pas. Ja, mijn blogfeed-achterstand is weer geweldig opgelopen maar ik heb wel eindelijk mijn tijdschriften-achterstand bijgelezen. Een stapel van iets meer als 20 flairs/Libelle’s/Femma-boekjes en dergelijke die me even liet denken dat ik een functionerende timeturner heb vermits er in het ene boekje een zomerse slinger zat en in een ander cadeaulabels voor aan de kerstpakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *