Gastblog: lilith van tales from the crib

Oké, tijd voor een bekentenis: ik lees tales from the crib al heel lang. Als in: ik heb de blog oorspronkelijk gevonden via een column van lilith in het gratis magazine van de jongerenbank van Fortis. Een papieren magazine!!! Waarlijks drie miljoen jaar geleden. Ik was meteen geïntrigeerd. Door wat en hoe ze schreef, maar ook door haar achtergrond: we komen uit hetzelfde plattelandsdorpje in de diepe krochten van de Westhoek en zijn naar dezelfde lagere én middelbare school geweest. Jazeker, daar zijn dus meerdere mensen geboren (überhaupt) die woordjes na elkaar kunnen schrijven op het wereldwijde web. Blohn, hastn, blohn.

Ik las haar blog al zo’n tien jaar geleden vanaf de banken van diezelfde middelbare school, terwijl lilith die-toen-mijn-huidige-leeftijd-had schreef over haar gestaag groeiende carrière als freelance journalist. En dus was ik misschien wel een héél klein beetje starstruck toen ze meteen reageerde op mijn oproep voor #40dagenbloggen. Of ik die ervaring hardop tegen mijn Lief heb vergeleken als een bericht krijgen van ‘de Beyoncé van de blogs’? Welnee. Ge kunt niks bewijzen. NIKS. 

Anyway. Ik geef het woord nu graag aan Bey… LILITH. Lilith. Hier is lilith.

(En hier kun je mijn gastblog voor haar lezen.)

Ik weet het, een guest post doen bij iemand anders en direct beginnen over wat je abnormaal hard irriteert is niet meteen de meest positieve binnenkomer. Hallo, ik ben lilith van tales from the crib, het ligt aan mij en niet aan jullie, als je mij een onverdraagzame bitch vindt na het lezen van dit lijstje, kom dan zeker eens af naar mijn eigen blog waar ik ook soms aangenaam gezelschap ben. En me niet dood erger. Ook die dagen heb ik immers.

De dingen die lilith abnormaal hard irriteren

* Van die zinnetjes die iedereen altijd zegt maar waar ik me geen raad mee weet omdat ik ze zo aaaaarghl vind. Dat je zeven jaar slechte seks gaat hebben als je niet in elkaars ogen kijkt tijdens het klinken, bijvoorbeeld. Zot word ik daarvan, al toon ik het meestal niet. Ik wil in het gezelschap van de meeste mensen die zo’n dingen zeggen niet nadenken over seks. Ik wil niet dat zij nadenken over mijn seks. Ik wil het niet.

* Mensen die zichzelf aan me uitleggen in de vorm van sterrenbeelden. “Maar ja, ik ben dan ook een ram hé”. Alsof dat telt als uitleg. Alsof ik een benul heb wat dat wil zeggen. Alsof de stand van de sterren ineens een algemeen aanvaard referentiekader is voor dingen in de echte wereld, in plaats van een rubriek in de Joepie.

* Woordjes als bubbels, kids, champieter (hoewel, dat is misschien nog grappig soms), Ik ben er nog niet uit of ik mensen die nu nog altijd “oesje” zeggen als er iets voorvalt nog altijd dwaas vind of ondertussen toch al weer cool, op een maniere.

* Blind Jam in Iedereen Beroemd. Ik ga er geen woorden aan vuilmaken, maar Blind Jam in Iedereen Beroemd. Dat rubriekje met die liedjesteksten uitleggen is ook gene gemakkelijken, maar Blind Jam is nog erger.

* Termen die te pas en te onpas verkeerd gebruikt worden. Weetwel, dat iedereen die samenkomt plots een flash mob is. Of dat elke foto waar een hoofd opstaat een selfie wordt genoemd. ZOT. WORDEN.

* Iedereen die “je gaat dat toch niet doen?” tegen mij zegt zonder dat ik heb gevraagd of zij vinden dat ik dat wel of niet moet doen.

* Van die mensen die elke zin beginnen met “ik wil niet lastig doen maar” en dan geweldig lastig doen. “Ik wil me niet moeien maar” en zich dan geweldig moeien. MOEIDUDANIE. Zeggik. Allez, ik wil niet klagen maar geweetwel.

* Mensen die hun mopjes uitleggen. Ook: mopjes. Negen kansen op tien. Eén keer op tien is het dan wel pipi in de broek, dat compenseert.

* Mensen die denken dat ze helemaal alleen zijn in de supermarkt en daardoor gangpaden versperren. Ook: mensen die denken dat ze helemaal alleen zijn op de wereld en daardoor van alles versperren. Ik wil vooruit, hastn. Ff moven.

Wil je je beklag komen doen over mijn visie op astrologie of Blind Jam in Iedereen Beroemd? Kom dan zeker eens af naar tales from the crib!

15 thoughts on “Gastblog: lilith van tales from the crib

    1. Mine Magazine ❤️ Yep, zelfde parcours afgelegd. Misschien zelfs nog een paar dezelfde oude rotten als leraar gehad! We gaan er eens over moeten kaffieleuten inderdaad. Bij Kaffie! Toevallig ben ik as we speak in de bakermat ?

  1. Say whaaaaat? Lilith die een gastblog schrijft? Zowat mijn droom, haha! Ik was al helemaal ondersteboven van het mailtje dat ze mij ooit eens stuurde om een blogje te schrijven voor Femma 😀

  2. Toffe rubriek, ik kan zelf nog wel enkele aanvullingen bedenken. Zoals mensen van de winkel die de rekken moeten aanvullen op zaterdagvoormiddag. Zodat niémand nog deftig kan passeren. En brommers zonder geel plakkaatje op het fietspad. Grmbl!

  3. OMG ik zou helemaal starstruck zijn mocht Kelly voor mij een gastblog willen schrijven 😀 Zalige rubriek trouwens, je bezorgt me inspiratie en wie weet neem ik hem wel eens over 🙂

  4. Dat Mine Magazine was super tof. Vooral omdat ik daar vrij vaak iets mee won. Door te bellen – via de vaste lijn en dan vervolgens gratis naar de cinema te mogen gaan. Ik reageerde ongeveer hetzelfde als jij toen Kelly super snel én positief reageerde toen ik haar uitnodigde voor het Blogger Vriendenboek.

    Dat van die sterrenbeelden hé … niet dat ik iets heb tegen mensen die interesse hebben voor astrologie maar ik vind dat soms wel heel veel weghebben van vooroordelen. Bovendien heb ik ooit bij een alternatieve dokter op consultatie geweest (ja, een mens wil echt alles proberen in de hoop dat het helpt) en die mens zei eerst de meest bizarre dingen én vervolgens ‘Maar ja, jij gaat dat toch niet willen geloven hé, want je bent een kreeft.’. Dat was trouwens niet het ergste dat hij zei maar ik moet er wel telkens aan denken wanneer iemand over sterrenbeelden begint. Meteen daarna denk ik dan aan wat ik die mens moest betalen én hoeveel boeken ik voor datzelfde bedrag had kunnen kopen. Niet dat ik geobsedeerd ben of zo hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *