Ook deze mensen hebben een blog

In de comments op mijn laatste weekoverzicht zei een lezer dat ze wel benieuwd was naar welke blogs ik allemaal graag lees. En laat het dan nu net 40 Dagen Bloggen zijn en ik ruimschoots lege WordPress-velletjes te vullen hebben! Eén plus één is twee en zodoende presenteer ik u een greep uit de blogs waar ik frequent op bezoek kom, in no particular order.

Shout your heart out

Ik heb de blog van Liese ooit als volgt omschreven: “Voor mij is Shout Your Heart Out een klein stukje Westhoek op het internet, waar ik even graag regelmatig naartoe reis als het echte stuk. De vergelijking bedoel ik ook zeker in de positieve zin. Dus niet het soort Westhoek waar je overdag alleen maar gepensioneerden in schamele tea-rooms ziet zitten en waar iedereen het constant over het weer heeft bij gebrek aan betere gespreksstof, als ze al niet een uur aan het zagen zijn over l e t t e r l i j k a l l e s. Want o ja, ook dat is zeker mijn bakermat. Maar die bedoel ik niet. Wel het gezellige, warme, nuchtere stukje Zuid-West-Vlaanderen waar je altijd wordt binnen gevraagd voor een zatte kaffie. Waar droge humor een soort provinciale sport is. Waar we met z’n allen stiekem best wel trots zijn op ons 25-letterihe alfabet en we alsnog elke variatie van dat gewauwel feilloos aan de juiste streek kunnen linken. Waar je probleemloos elk weekend al om 11 uur op zondagochtend aan de cava en toastjes zit bij familiebezoek. De blog van Liese is all that and more. Toch altijd een beetje een warm dekentje voor mij, en een beetje nostalgie, en vooral veel humor.”

Ik kan het feitelijk niet veel beter verwoorden dan ik destijds deed.

La vie en mama

Via Liese heb ik vorig jaar de blog van Inge ontdekt, die een dik jaar geleden tijdelijk met haar gezin naar de VS is geëmigreerd. Ik vond het geweldig boeiend om mee te lezen hoe ze zich daar settelden en langzaam maar zeker steeds meer ingeburgerd raakten en op het eerste zicht gekke gewoontes overnamen. Ja, een beetje vanuit mijn eigen herinneringen als expat, al is het aan de overkant van de oceaan toch allemaal nét ietsje meer ‘anders’ dan in het kikkerlandje ten noorden van onze grens. Inge schrijft er heerlijk nuchter over, maar ook open-minded en niet op die o zo Vlaamse ‘het is anders en dus is het slecht en kijk ik erop neer’-manier waar ik in mijnen tijd zo’n gloeiende hekel aan had. Ik vind het altijd weer fijn om haar blogposts te lezen én nadat ik de laatste naar mijn Lief heb gestuurd is hij zelfs helemaal overtuigd om binnenkort ook maar eens een Crock-Pot aan te schaffen. Exotisch leesplezier én een keukentip op z’n tijd, wat wil een mens nog meer?

Tales from the crib

U allen ongetwijfeld reeds bekend, maar moet sowieso vermeld worden in een lijstje als dit, gezien ik al bij lilith ga lezen sinds ik een jaar of 14 was en dus al lange, lange, lange tijd voor ik überhaupt geïnteresseerd was in de wonderlijke wereld van bloggers.

Tussen Mars en Jupiter

Irene moet zo ongeveer de meest spontane en oprechte blogger zijn die ik ken. Haar stukjes zijn altijd onverbloemd en heerlijk alledaags, maar toch telkens weer interessant. Ik weet werkelijk waar niet hoe ze het doet. Irene smijt meerdere keren per week haar ziel en zaligheid bloot op haar blog, van haar shopverslaving of de talloze manieren waaruit blijkt dat ze niet zo goed is in volwassen zijn tot alle dingen die haar de afgelopen tijd vrolijk maakten. En altijd is de main message voor mij: het is keihard oké. Het efkes niet meer weten is oké. Onzeker zijn over iets is oké. Een halve dag alleen maar in de zetel gehangen hebben in plaats van je huis opruimen is oké. En Irene haar blog, die is ook dik oké.

Vis Noch Vlees

De baseline van Hannes blog luidt ‘Want drama is een understatement’ en als ik mij daar niet keihard in kan vinden, jongens, welke blogger dan wel? Ik zag haar een paar maanden geleden in een aflevering van Kalmte Kan U Redden en vond haar toen zo grappig dat ik de daarin vermelde blog moést checken. En ik ben blijven hangen. Hanne kan geweldig goed schrijven, is één brok digitale energie en een van de zeer weinige mensen die zichzelf werkelijk een creatieve duizendpoot mag noemen.

Zwart Raafje

Hoe Liesbet het al zo lang zo frequent en zo goed doet, ik snap er werkelijk geen bal van: elke keer weer origineel uit de hoek komen over alles wat met boeken te maken heeft. Ik volg verder geen enkele boekenblog, omdat ik niet zo geïnteresseerd ben in vijftien recensies per week, maar deze vormt daarbij de shining uitzondering. Ook Liesbet schrijft natuurlijk recensies, maar daarnaast weet ze het boekenthema van haar blog telkens weer zo creatief aan te pakken in de meest uiteenlopende posts dat het nooit verveelt. Bovendien is ze ook in het echt een toffe en da’s altijd mooi meegenomen natuurlijk 😉

Shirley.digital

Nederlandse blogger die binnenkort in Antwerpen gaat wonen én lid wordt van mijn impromptu opgerichte boekenclubje, huzzaa! Dit was een van de allereerste posts die ik ooit van haar las en ik vond het zo hilarisch geschreven, dat ik ben blijven hangen. (Mocht je je afvragen wie vandaag op je blog zocht op ‘wc-papier’, Shirley, dat was dus uit naam van research voor deze post.) Ik hou van de manier waarop ze de dingen onmetelijk droog  kan beschrijven en zodoende alles grappig kan maken. Ze gaat wel vaak op vakantie, wat je als lezer constant confronteert met het feit dat het al debiel lang geleden is dat je zelf nog eens op vakantie was, en da’s iets minder. Maar bon, ze schrijft er dan meestal wel iets tofs over, dus zand erover.

The Self Help Hipster

Is Nederlands maar schrijft in het Engels. Flawless Engels, gelukkig, en daarmee een van de zeldzame Nederlandstalige maar in het Engels schrijvende bloggers die ik kan uitstaan. Bezit naast hopen zelfrelativering en een scherpe pen ook het talent om werkelijk alles grappig en bijzonder treffend te beschrijven. Haar laatste blogpost, bijvoorbeeld. was er weer boenk op.

zeg.maar.Babs

Babs schrijft openhartig en zonder scrupules over alles wat op haar pad komt. Over gezellige uitstapjes met haar kinderen, maar evengoed over hoe hard diezelfde bloedjes de boel op stelten hebben gezet op een regenachtige middag thuis. Over een romantisch weekendje met haar man, maar later ook over haar burn-out. Neemt zichzelf niet te serieus en daarnaast ook geweldig mooie foto’s, vooral van haar kinderen. Check daarvoor zeker ook haar Instagram, die spontaan je eierstokken doen klapperen.

 

Daarnaast lees ik ook deze blogs geregeld:

* Boston, Baby!

* Big City Life

* Evi’s Journey

* Leve Lieze

* Sofinesse

* Go Annelies

* Lottes Anekdotes

8 thoughts on “Ook deze mensen hebben een blog

  1. Leuk dat je je blogtips deelt. Ik ken nog niet iedereen, dus ik heb weer wat nieuw leesvoer te ontdekken. Bedankt voor je lieve woorden over mijn blog. Mijn artikel over wc-papier was ik alweer vergeten, haha! Hoewel mijn vriend nog regelmatig met een veelbetekenende blik zegt: ‘als er iets is, bel je me maar.’ Toch goed dat ik het artikel geschreven heb, want ik vind het (oerhollands) gezellig dat je bent blijven hangen.

  2. Kweenie ze maar ik voel mij altijd belachelijk gelukkig als mensen mijn blog vermelden en zeker jij want ik vind u echt de queen als het op schrijven aan komt! Dus merci! En bedankt voor de lijst! Heb ook weer nieuw leesvoer voor van’t weekend. En je zou inderdaad ‘over mij’ stukjes moeten schrijven voor anderen 😀

  3. Oh, bedankt zeg! Het is alsof ik het wist, want ik schreef vandaag na meer dan drie maanden weer een blogpostje. Het gaat dan ook nog eens over de Westhoek, haha.

  4. Wauw, jij weet duidelijk hoe je een mens gelukkig kan maken. Ik zit hier helemaal te stralen na het lezen van dat prachtige compliment. Dat is er eentje voor in het Opsteker-mapje. Ja, ik ben zo iemand die daar een screenshot van maakt en dat ergens opslaagt tegen dat ze weer eens aan het twijfelen gaat. Merci voor de digitale Prozac dus. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *