Currently #16

Jaaaaaaaa jongens, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn hoofd hier nog eens liet zien. Van midden mei geleden, zelfs, om precies te zijn. (Of ja, ik heb ook nog een boekenlijstje gepost, en een beetje lopen stoefen met mijn artikel in de Humo, maar dat is toch niet hetzelfde als hier uitvoerig lopen wauwelen over mijn leven.) Het voelde nochtans niet zo lang, maar tja: coronatijden. Het ene moment sta je op de parking van de IKEA met gele leesfauteuils te tetrissen in je citysized Audi’tje en hop, ineens is het half augustus en is said stoel al in ’t lang en in ’t breed geclaimd door je twee fluffballs.

En dus dacht ik dat het misschien nog wel eens leuk zou zijn om te vertellen wat ik de laatste tijd zoal heb…

Gelezen

* The Body van Bill Bryson. Een heerlijk populair-wetenschappelijk boek over alles wat in, op en aan het menselijk lichaam zit. Veel uit geleerd, vaak hardop gelachen en sindsdien al lustig interessant lopen doen op social events met allerhande anekdotes.

* Run Away van Harlen Coben, op aanraden van Lotte. Ik vond Coben geen meesterverteller genre Stephen King, al wordt hij vaak met hem vergeleken, maar ik heb alsnog heel hard van dit boek genoten. Compleet over the top, maar op een goede manier. You get a plot twist, and you get a plot twist, ERRYBODY GETS A PLOT TWIST!

* Greatest Hits van Laura Barnett, omdat ik haar The Versions of Us niets minder dan geweldig vond, maar helaas vond ik deze opvolger een pak moeilijker te verteren. Tof concept, maar het pakte me toch niet zo hard als haar debuut.

Gezien

* 1917 in de bioscoop. Indrukwekkend, geniaal gemaakt, mooi verhaal. Meer moet daar eigenlijk niet over gezegd worden. (Kijken, dat moet je doen!)

* Unsolved Mysteries op Netflix want true crime + mysteries = Talitha aan het scherm gekluisterd for days.

* Dark, de ingenieuze Duitse Netflix-serie die al twee seizoenen lang mijn hersenen deed smelten maar evenzeer mijn mond bij elke aflevering deed openvallen. Het derde en laatste seizoen is gelanceerd, maar alle tijdlijnen en ingewikkelde verhaallijnen zaten zó ver bij ons dat we besloten om de serie vanaf aflevering 1 opnieuw te kijken. Goed plan, want nu snappen we ineens (bijna) alles (vrijwel) meteen, wat ook wel eens een toffe en vernieuwende ervaring is bij deze serie. Nog steeds een dikke vette aanrader, voor wie de paracetamol binnen handbereik houdt.

* Heel veel Peppa Pig en iets Deens genaamd Casper & Emma, beiden op Netflix, want ons vierjarig nichtje kwam logeren en dat bleek zowat de enige activiteit te zijn die haar goudviswaardige aandacht langer dan tien minuten kon vasthouden.

* RuPaul’s Drag Race op Netflix. Ik zit nu aan seizoen 6, maar gelukkig staan er daarna nog even veel fabulous seizoenen op me te wachten. Ik blame Lisa, maar stiekem wist ik altijd al wel dat dit he-le-maal mijn ding zou zijn. Mijn Lief snapt niets van mijn nieuwe obsessies, en bij uitbreiding de meeste mensen die ik ken niet, maar ever since ik voor de eerste keer naar een ballroom party ging in Amsterdam – heeft overigens niets met stijldansen te maken, integendeel – ben ik grote fan van de hele scene. Je wil niet weten hoe vaak ik inmiddels al – wederom tot grote vertwijfeling van mijn wederhelft – heb verzucht hoe jammer het toch is dat ik al een vrouw ben en daardoor geen drag queen kan zijn. (Je wil mijn problemen niet, jongens, echt niet.)

Gehoord

* “Tanteeeee, ik ben wakker.” Om 5u20 van said logé in huis. Een goeie reality check voor eenieder van mijn leeftijd die in de fase komt waarin kinderen krijgen en daar fatsoenlijk voor kunnen zorgen ineens een optie is.

* De Volksjury. Toen ik de coronagewoonte oppikte om elke middag een wandelingetje naar de bakker of de supermarkt te maken, ben ik echt wel fan geworden. Oké, ik spoel vaak door bij de eerste 20 minuten van random gebabbel over hun beider levens, maar overall weten ze me wel elke aflevering weer te boeien en steek ik altijd iets op. Ook leuk: hun persoonlijke theorieën over wat er zou gebeurd zijn.

* Veel Limburgs, want ik mocht voor mijn werk een weekendje naar een B&B aan de andere kant van het land, samen met mijn Lief, voor het zomerproject Het Belang van West-Vlaanderen.

* Veel Frans, want we trokken (nog voor de strengere maatregelen van kracht gingen) met een bevriend koppel enkele dagen naar de Ardennen.

* Veel Hollands, eindelijk nog een keer, toen ik mijn Lief verraste met twee daagjes Haarlem op zijn verjaardag. Daar kan ik dit hotel trouwens bijzonder hard aanraden, al was het maar omdat er een fles prosecco klaarstond voor de jarige. Haarlem is de eerste plaats in Nederland waar ik ooit woonde, dus het was een nostalgisch tripje, met heerlijk weer en heel veel verzuchtingen over het feit dat letterlijk elk(e) Nederlandse stad of dorp zo belachelijk veel mooier is dan anything Belgisch. (Sorry aan alle nationalisten, maar gaat u vooral zelf eens kijken.)

Gegeten/gedronken

* Frietjes van De Blauwe Frituur, een legendarische frituur in Kortrijk die vroeger blijkbaar allerlei prijzen won en nog steeds wachtrijen vol hongerige studenten (aka knowers of fried food) trekt, maar waar ik nog nooit was geweest. De frietjes did not disappoint en ik vond zelfs het stoofvlees lekker. That’s right: ik, notoire criticus en aficionado van stoofvlees, vond het lekker. Allen daarheen!

* Een cocktail van prosecco met aardbeienlikeur met een laagje glitters, bij restaurant Zus & Zo in Bocholt. Of zoals mijn Lief het zo poëtisch verwoordde: “Now you’ll actually poop glitters!”

* Een extreem lekker en uitgebreid ontbijt in onze B&B in Bocholt. Inclusief verse eitjes in alle soorten en maten die je wil, vers gebakken fluffy American pancakes met zelf geplukte bosbessen, vijf soorten pistoletjes, drie soorten koffiekoeken, vers sinaasappelsap, zes soorten beleg, vers gebakken chocolademuffins, zelfgemaakte granola, en dan vergeet ik nog een stuk of zeven andere dingen. Ik kwijl nog steeds mijn toetsenbord onder als ik eraan terugdenk.

* Ben & Jerry’s Poppin’ Popcorn, want ik ben verslaafd aan popcorn, maar dit was het ‘m toch niet echt. Er zit namelijk ook gezouten karamelsaus in die extréém zout is en alles overheerst. In my humble opinion moet ijs niet smaken alsof er een half zoutvat overheen is gegooid, dus ik ben niet echt fan.

* Shitloads aan toastjes met homemade pesto en verse mojito’s, omdat zowel de basilicum- als muntplantjes van mijn Lief extreme proporties hebben aangenomen en we wanhopig proberen de oogst te consumeren.

* De lekkerste fried rice van mijn leven en serieus goede sushi, en dat op de Grote Markt van hometown Ieper.

* Extreem lekkere aardbeien en frambozen van de zelfplukboerderij (waar ik ook bovenstaand veldbloemenboeketje bij elkaar zocht), waar uiteraard zelfgebakken brownies bij hoorden. Ik kan niet veel in de keuken, hastn, maar als het om suikerbommetjes gaat, kan je op mij rekenen.

Veel te veel gedaan

* Kilometers gefietst in Limburg. Auw. Niks gewend, ik, en dan channelde ik zelfs nog mijn inner boomer met een elektrische fiets en alles. In my defence: het was wel 59 km in het glooiende landschap van Haspengouw. Niet in mijn defence: we hebben het ook wel een pak ingekort, want wij zijn luie truntn. Desondanks toch een dik pakske liggen zagen over hoeveel pijn alles in ons lijf deed die avond, wij.

* Gezweet, dezer dagen.

Veel te weinig gedaan

* Dingen in ons eigenste Kortrijk, maar dat is vooral de schuld van Lady Corona. Hoop ik binnenkort verandering in te brengen.

* Onze Dyson geapprecieerd toen die nog elke dag vrolijk zuigend in ons leven was. Ik heb het voorbije jaar vooral hardnekkig en luidruchtig gezaagd over hoe be-lach-e-lijk veel geld wij voor dat ding hebben neergeteld, maar sinds-ie het na een spoelbeurt van de filter ineens voor bekeken hield en we drie weken moesten wachten op vervanging – lees: het al die tijd weer met een oud exemplaar met zak en draad en lawaai en gebrekkige wieltjes en amper zuigkracht moesten stellen – in een huis met ettelijke etages en twee katten in de rui, heb ik een diepe liefde ontwikkeld voor James Dyson en zijn producten. Never change, maat.

Gepland

* Niet bijzonder veel eigenlijk, maar na een paar weken vol met uitstapjes en weekendjes en zomerbaravonden mag dat ook wel eens.

11 thoughts on “Currently #16

 1. Ik had ‘Dark’ ook moeten herbekijken, want ik vond seizoen 3 aanvankelijk minder goed, tot ik mezelf het plezier deed om me nog eens grondig in te lezen in de vorige seizoenen en het weer niks minder dan geweldig vond haha. Zo gooooeeeeddd. PS: De eerste afleveringen van De Volksjury bevatten minder gewauwel haha. Ik ben ook fan, maar de meest recente afleveringen bevatten inderdaad wel heeeeel veel fait divers, gurl, vertel mij over een paar interessante moorden, niet hoe je je sleutels in een riool hebt laten vallen haha! En ik bedank mijn mama ook elke week op mijn blote knietjes dat ze mij een Dyson voor kerst gaf!

  1. Ik ben nu ook met terugwerkende kracht aan het luisteren en het valt me inderdaad op dat het vroeger beter was. (Ik ben oud.) Toen hadden ze gewoon nog niet zoveel fans om uitgebreid tegen te bazelen over hun leven ofzo, denk ik, want ik moest onlangs bij een nieuwe episode serieus friggin’ 38 minuten blah-blah-blah doorspoelen, uuuugh.

  1. Oh ja, een robotstofzuiger staat ook HOOG op mijn verlanglijstje, maar ik weet alleen niet goed hoe onze katten daarop zouden reageren (en wie, in case of drama, het onderspit precies zou delven…)

 2. Ik heb bij deze mijn Dyson op mijn dankbaarheidslijst gezet! Ik hield gisteren mijn hart nogal vast want onze huishoudhulp doet daar zo wild mee en dat ding zal wel tegen een paar stoten kunnen maar toch! Ik snap je obsessie met Ru Paul’s. Ik ben ook fan en mijn lief snapt er ook niets van. ‘k Heb trouwens ook Unsolved Mysteries gekeken en ik kan dat niet goed aan dat die mysteries ook effectief unsolved blijven. Ik had ergens wel een soort van verklaring verwacht op’t einde, à la zoveel maanden later heeft onderzoek dit en dat uitgewezen.

  1. Voor die ene keer dat de titel dan toch werkelijk blijkt te zijn wat er staat!!! Ik vond het ook irritant en ben dan wel zo’n type dat elke paar maanden, als het me ineens weer te binnen schiet, gaat googelen of er al updates over zijn. (Doe ik vb. ook al jaren met dingen als Adnan uit Serial S1 en de mannen van Making a Murderer.) Dus als ik ooit iets vind, laat ik het je weten 😉

 3. Dat jij nog tijd hebt om RPDR te kijken met al die dingen die je de afgelopen tijd hebt gedaan! Zo veel! Haha maar echt leuk dat je het zo leuk vindt! Ik deel trouwens je verdriet over het vrouw-zijn. (Het leven is soms echt ingewikkeld.) Wij kijken trouwens ook Dark, maar gelukkig zijn we pas net begonnen en kunnen dus ik één keer door naar S3 (we zijn nu bij het begin van het 2e seizoen). Ik vind het echt zo goed.

  1. Wel heel irritant dat ik pas op de fabulous drag train ben gesprongen nu corona alle events heeft gecanceld, juist nu ik mijn favorieten echt heeeeeeeel graag eens in real life wil zien optreden. Huilen. Maar goed, gelukkig is er Dark om je hersenen te laten smelten als je daar ietsje te lang over dreigt na te denken! (We zitten inmiddels ook alweer bij S3 maar het is nog steeds hard werken bij elke aflevering op dat vlak.)

 4. Hé, bedankt voor de vermelding! ? Blij dat ik alweer iemand kon overtuigen om Cobens boeken te lezen, haha.
  Wij zijn hier ook enorme fan van onze Dyson, in die mate dat we onze robotstofzuiger zelfs verkocht hebben. Nu, ik moet ook wel zeggen dat die laatstgenoemde de grote hoeveelheid konijnenhaar niet goed verwerkt kreeg. Echt handig was dat dus niet.
  RPDR heb ik nog niet gezien, maar ik ben sinds een paar dagen wel helemaal hooked aan Selling Sunset. Belachelijk dure huizen bekijken én ondertussen ook drama tussen de makelaars? I love it.

 5. Oh, de zelfplukboerderij hebben wij ook ontdekt deze zomer. Ik herkende de bloemetjes al, want mijn boeketje zag er erg gelijkaardig uit ? Die RuPaul had ik ook al zien passeren, maar Koen is niet echt te vinden voor drag queens. Nu zoek ik een momentje waarop ik eens alleen kan kijken (zo ergens tussen 23u en 5u, da’s nog een optie). Mijn mama heeft onlangs een Dyson gekocht en ze is ook echt laaiend enthousiast (en haar huis ligt er altijd bij alsof ze elk moment de koningin op bezoek kan krijgen). En die 59km? Nu niet voor ’t een of ’t ander, maar deze ouwe dertiger doet dat bijna wekelijks in de Vlaamse Ardennen. Zonder elentriek. ? Wel met een zeemvel in mijn broek en ne fiets die ik met 1 vinger kan dragen, helpt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *