Currently #6

Ik ben net terug van vakantie, dus deze update gaat voornamelijk over vakantiedingen. Ik post binnenkort nog wel een paar keer wat uitgebreider over mijn roadtrip. Maar dit is dus wat ik de laatste tijd zoal heb…

Gelezen:

 • Shrill: Notes from a Loud Woman van Lindy West. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit boek al een tijdje op mijn leeslijst had staan omdat ik ervan overtuigd was dat het een boek was over mij. Bleek het een autobiografisch boek te zijn over de struggles die Lindy heeft gehad als luide (check!), feministische (double check!), zwaarlijvige vrouw. Ehh. Niet dus. Enfin, het bleek een extreem goed geschreven, intelligent en HILARISCH boek te zijn van een vrouw die sinds ik de eerste paar pagina’s heb gelezen prompt mijn heldin is geworden. Aanrader dus.
 • The Girl Before van J.P. Delaney. Soort van Gone Girl meets 50 Shades of Grey, eigenlijk, maar dan niet zo goed als die eerste maar toch beter dan die laatste. Interessante premisse en zeker een vlotte pageturner, maar probeerde naar mijn gevoel toch iétsje te mysterieus en twisty te zijn. You get a plot twist! And you get a plot twist! Everybody gets a plot twist!

Gezien:

 • Het hele eerste seizoen van The Crown. Gaat over het leven van Elizabeth II en ja, ik weet het, ik voél u al bijna gapen door het scherm heen, maar het is serieus een boeiende serie. Maar oké, ik geef toe dat ik het misschien vooral ben beginnen kijken omdat Matt Smith a.k.a. the Eleventh Doctor een van de hoofdrollen heeft.
 • Opnieuw bekeken in het vliegtuig van Boston naar Manchester, omdat ik een cheap ass vlucht had met een mager aanbod van slechts 5 films: The Secret Life of Walter Mitty. Had ik een paar jaar geleden in de bios gezien en vond ik toen best wel geweldig. Nu ook weer.
 • EEN ELAND IN LEVENDE LIJVE. In Canada. #picsoritdidnthappen

Gehoord:

 • Constant dezelfde hitjes op elk Amerikaans en Canadees radiostation als bij ons, dus helaas for that.
 • Dat Canadezen dus écht wel de hele tijd ‘eh’ zeggen en ‘aboot’ in plaats van ‘about’. #tvdidntlie
 • Het accent van Bostonians. Wauw.
 • Heel veel Apu-Engels op de Indisch-Amerikaanse bruiloft van mijn vriendin uit NYC. Heel veel stiekem gegniffel van mijn Lief ook.

Gegeten en gedronken:

 • Gefrituurde chocolate cheesecake-rolletjes met raspberry & caramel dip. Ik zie u al denken: tja, Amerika. Maar neen! Het was in Canada! Wat op veel vlakken dus echt gewoon Amerika blijkt te zijn, raar maar waar.
 • Raspberry cheesecake milkshake. What can I say, I love me some raspberry and I love me some cheesecake.
 • EINDELIJK WEER SHAKE SHACK! Voor de leken: de beste burgers die je ooit in een burgerketen anywhere in de wereld zal vinden. Maar serieus. Twee jaar naar uitgekeken om ze weer te kunnen eten!
 • Whoopies, een soort chocoladecake-sandwich met een mysterieuze witte sugar cream filling. Het smaakte naar suiker en suiker en ergens een beetje chocola.
 • Elke soort popcorn die je maar kan bedenken. En ik mocht alles proeven. Ik ben een popcornverslaafde, dus ja, dit was een beetje hemel op aarde voor mij.
Slechts een greep uit het aanbod.

Gedaan:

 • Dankzij de combinatie van een gunstige dollar en het bestaan van Amerikaanse en Canadese outlet shops: veel koopjes! Zo heb ik ein-de-lijk een Fitbit gekocht, en het was het wachten waard: omgerekend 50 euro neergeteld voor een Flex 2, in plaats van 82,99 euro in Europa. Zo ook een splinternieuw paar Nikes (50 in plaats van 120 euro), een Levi’s-broek (40 in plaats van 80 euro) en een paar bronze metallic All Stars die überhaupt nooit in Europa te vinden geweest zijn (50 euro).
 • Veel in de auto gezeten, want roadtrip, maar ook veel gelopen, zo getuige mijn Fitbit.

Veel te weinig gedaan:

 • Het ware duidelijk, inmiddels: beschamend weinig fruit en groente en andere gezonde dingen gegeten tijdens onze roadtrip in Noord-Amerika.
 • Geslapen, afgelopen nacht. Want een jetlag van hier tot helemaal terug in de VS.

Veel te vaak gedaan:

 • Burgers en milkshakes en french toast en frietjes en pizza en bacon besteld in plaats van een salade.
 • Tegen mijn Lief verzucht dat dit een heel, heel, heel leuke vakantie was en ik niet naar huis wil.
 • Tegen mijn Lief gezaagd over alle mooie houten huizen met een porch en een dakterras en een torentje en alles in New England (waar 90% van de huizen er zo uitzien), hoe mooi die wel niet zijn en dat ik ook zo’n huis wil later en dat het allemaal niet eerlijk is dat ik niet zo’n huis heb en zaag zaag zaag. #sorryvooralles
Foto gejat van Pinterest want ik ben er zelf niet in geslaagd om dit huis mooi te fotograferen, maar ik heb het wel in levende lijve gezien! En daarna een beetje gehuild.

Gepland:

 • Twee tripjes naar de bakermat, deze maand. Komend weekend voor de bruiloft van mijn neef, waarvoor ik vrijdag al vrij heb genomen. Een korte eerste werkweek na mijn vakantie dus, yes!

Currently #4 vind je hier, #5 vind je hier.

Wat ben jij momenteel aan het lezen/luisteren/kijken/doen? Let me know in de comments! Als je bovendien een linkje dropt naar je eigen Currently blogpost, kom ik bij je lezen.

16 thoughts on “Currently #6

  1. Zit in NYC maar ook o.a. in Boston en Miami. Verder niet in Europa, enkel een vestiging in Londen en er staan altijd gigantische rijen 🙁

    1. Yes, zeker doen! Ik ben er ooit verzeild geraakt op aanraden van diverse NYC locals als antwoord op de vraag waar ik de beste burgers kon vinden!

 1. Dat stukje met al die lekkernijen is echt een ramp. Nu krijg ik allemaal goestingskes. Oh ja, die Whoopies zijn hier ook nog een hele hype geweest. Als ik me niet vergis zaten ze ergens tussen de cupcake en Cake Pops-rage in.

  1. Ik was echt heel sceptisch eraan begonnen want ik verwachtte een truttig kostuumdrama, maar ik heb het hele seizoen uiteindelijk in één weekend bekeken!

  1. Er gaat voor mij eigenlijk nog steeds niks boven gewone verse zoete popcorn, seut die ik ben! Maar pizzapopcorn en vanilla cupcake popcorn waren wel lekker! Alle anderen waren vooral… Interessant. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *