Roadtrip door Noord-Amerika: deel 1

Waarin ik u meeneem naar Oneonta, Ithaca en Skaneateles in de staat New York.

Oneonta, NY

Zeer toevallig stopten we op weg van Springfield, NY (waar we enkel overnacht hebben en voor dag en dauw weer vertrokken zijn, dus daar heb ik verder niets interessants over te melden, of het zou de deuk in de achterkant van onze huurauto moeten zijn, die we overigens toen pas een dag in ons bezit hadden, which was fucking fantastic, inderdaad) naar Ithaca in het kleine stadje Oneonta.

We moesten tanken en hadden dorst en reden dan maar naar het dichtstbijzijnde tankstation, wat in het wondermooie Oneonta bleek te liggen. Mijn Amerikaanse vriendin (die van de bruiloft waar ik later nog uitgebreid over zal vertellen) zei achteraf dat ze heel blij was dat ik Oneonta had ontdekt, omdat het een ‘cool little college town’ is.

Oneonta ziet er precies uit zoals elke set van elke Amerikaanse serie die zich afspeelt in New England (denk Rosewoord van Pretty Little Liars en Stars Hollow van Gilmore Girls). Bij The Latte Lounge heb ik ontzettend lekkere latte met marshmallow syrup gedronken, size huge, ook al had ik small besteld, want zo werkt ‘Merica nu eenmaal. Als het niet in een emmer komt, dan… is het waarschijnlijk water. Want wie drinkt er nu water, HAHAHAHA VISSEN JA! Enfin, hier zijn wat foto’s.

Ithaca, NY

Ithaca is wederom een college town, zij het een paar slagen groter dan Oneonta en dus ook propvol studenten. Ithaca staat bekend om haar watervallen, de gorges, en slaat zich dan ook parmantig op de borst met allerlei shirts, petjes en andere memorabilia met de onweerstaanbare dijenkletser ‘Ithaca is gorges’. Oh, Ithaca, you silly you.

Roadtrippen whoooo!

Het is een heel fijn stadje met fijne mensen, alwaar wij lokale bieren zijn gaan proeven en zeer onverantwoord gedineerd hebben met chicken wings en mac ’n cheese bij Bandwagon Brewery.

We zijn ook een paar watervallen gaan bekijken, waarvan eentje behoorlijk wat klim- en klauterwerk vergde om er te komen, maar dan ook alle moeite waard was. Het bleek een populaire plek te zijn voor studenten om te zwemmen en te chillen in de zon, compleet geïsoleerd van de rest van de stad, midden in de natuur. En geef ze eens ongelijk!

Op de foto hierboven zie je helemaal op de achtergrond mijn Lief bovenop de waterval, alwaar je slechts kon komen via allerlei smalle steile gladde paadjes en stenen en dat kleine gammele bruggetje dat je daar ziet. Op de voorgrond zie je ikzelf, die dat soort dingen allemaal niet durft doen want hoog en eng en nee.

Blije eieren
Forever making cat friends everywhere I go

Skaneateles, NY

De volgende dag gingen we naar Niagara Falls, maar omdat het een erg lange rit was besloten we om onderweg ook het adorable stadje Skaneateles aan te doen. Dat spreek je overigens uit als skanny-atlas, want Amerika is raar. Anyway, Skaneateles ligt aan een groot meer waarvan ik de naam alweer ben vergeten en te lui voor ben om te googelen, maar het is awesome. Er zijn bootjes en eendjes en de zon scheen en ik had een lekkere koffie en meer moet dat soms niet zijn.

Alzo zaten wij daar een half uurtje op een bankje naar het water te kijken en te verzuchten hoe gelukkig we waren, want zo walgelijk romantisch zijn wij soms wel eens. Skaneateles is verder super tiny, dus we liepen nog een beetje rond, gingen in winkeltjes snuisteren en vergaapten ons aan de bizar mooie Victoriaanse huizen die overal in New England te begapen zijn. Ook al behoort New York technisch gezien niet tot New England, maar TOCH WAREN ZE DAAR. Je zal me maar op mijn woord moeten geloven, vrees ik.

Stay tuned voor de volgende blogpost in deze serie, want dan vertel ik over het volgende deel van onze roadtrip: Canada! Featuring: Niagara Falls, Toronto, een parkeerboete, een kattencafé, regenboogpopcorn en super shiny zeemeerminschoenen.

10 thoughts on “Roadtrip door Noord-Amerika: deel 1

    1. Het probleem met de VS is dat een groot deel van het land heel erg hetzelfde is als je er doorheen rijdt: snelwegen, diners, Walmarts en used car dealerships met veel Amerikaanse vlaggetjes. Zijn we al eerder door teleurgesteld. New England vond ik nu wel écht de moeite om te roadtrippen, omdat er meer variatie en geschiedenis in die streek zit, en heel mooie natuur en architectuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *