Currently #5

leiden zonsondergang sunset

Wat ik de laatste tijd zoal heb…

Gelezen:

 • Over de indrukwekkende herdenking van de Slag bij Passendale in Ieper. Ik was er zelf helaas niet bij en heb het spektakel ook niet gekeken wegens verjaardagsdiner van mijn Lief, maar dit soort dingen maakt me altijd bijzonder trots op de bakermat. Hartje Ieper wi.
 • Dit hartverwarmende stuk over een postkantoor voor alles wat je nog wilde zeggen, a.k.a. brieven van/naar overledenen.
 • Niet per se mijn eigen stuk, gepubliceerd door Charlie Magazine, maar eerder de lieve reacties daarop op de website en de Facebookpagina. As we speak is het 160 keer geliket en 29 keer gedeeld en ik weet dat je daar niet al je trots en zelfwaarde uit moet halen en zo, maar toch: dat doet zo’n deugd, y’all. Dank voor de virtuele liefde <3

Gezien:

 • Dunkirk. Ga dat kijken. Ontroerend, hard, rauw, overweldigend, maar zó mooi. Aanrader!
 • Het prachtige Leiden, voor het eerst in 2 jaar. Ik heb er ooit nog gewoond, samen met mijn Lief, dus besloten we er nog eens een dagje heen te gaan op zijn verjaardag. De zonsondergang bovenaan hebben we daar bewonderd.
 • De Belgische kust, ook voor het eerst in járen. Ik heb er natuurlijk niet vaak de gelegenheid toe, maar ik ben sowieso ook niet echt fan. Want lelijk. Mijn ouders gingen echter uit eten en vuurwerk kijken in Oostende op de nationale feestdag, en ik was toevallig in het land, en ik had niet echt plannen voor die avond, en ik eet al eens graag en ik kijk al eens graag naar mooie lichtjes in de lucht, en zo geschiedde.

Gehoord:

 • Weinig. Afgelopen weekend ging ik op schrijfvakantie en het huisje dat we hadden geboekt was in the middle of nowhere. Enige geluiden: kippen, vogels, schapen in de verte.

Gegeten en gedronken:

 • Lekkere sapjes én gekke koffies met siroopjes en slagroom en mini-marshmallows en Maltesers a.k.a. the stuff dreams are made of bij Maona. Geen zoveelste hippe Amsterdamse koffietent, neen, Maono zit namelijk gewoon in Ieper. Want ook daar is de 21e eeuw inmiddels aangebroken.
 • Extreem veel sushi bij Japas. Als in: Japans + tapas. Ja. Beetje jammere copywriting, maar desondanks een geniaal concept.
 • Een heerlijk vijfgangendiner bij Kitch& in Leiden: de main reason dat we überhaupt naar Leiden gingen. So good. Maar echt.

Gedaan:

 • Vragen over mijn boekenliefde en –verzameling beantwoord op de blog van Zwart Raafje.
 • De collectie beledigende verjaardagskaartjes voor mijn Lief uitgebreid met deze editie van 2017.

Veel te weinig gedaan:

 • Pilates, want mijn leuke docent is al een paar weken geblesseerd en ik vind mijn huidige docent niet leuk genoeg om mezelf er nog heen te slepen.
 • Bordspelletjes gespeeld. Zoals: oldskool Wordfeud. Oftewel Scrabble. Moet ik vaker doen!

Veel te vaak gedaan:

 • Cappuccino besteld in België zonder duidelijk te maken dat het mét melkschuim moet in plaats van slagroom. Want ja, in België is een cappuccino blijkbaar zwarte koffie met slagroom? How? What? WERE YOU RAISED IN A BARN?!
 • In de jacuzzi van ons schrijfvakantiehuisje gehangen terwijl ik eigenlijk moest zitten schrijven… Oeps.

Gepland:

 • De operatie van onze fluffball morgen. ZUCHT. Ik ben een beetje ongerust en kijk er keihard tegenop om minstens één, maar waarschijnlijk twee volle dagen thuis te komen in een appartement zonder haar constante aanwezigheid, haar eeuwige purrrrrrr en haar gewicht op mijn schoot elke seconde dat ze de kans krijgt om op mijn benen te klimmen. Sad kitty mommy, hier.

Currently #3 vind je hier, #4 vind je hier.

Wat ben jij momenteel aan het lezen/luisteren/kijken/doen? Let me know in de comments! Als je bovendien een linkje dropt naar je eigen Currently blogpost, kom ik bij je lezen.

10 thoughts on “Currently #5

  1. Ze heeft al maanden de ene blaasontsteking na de andere. Echo laten doen, blijkt dat ze steentjes in haar blaas heeft én kristallen in een nier. Dus operatie 🙁

 1. Probeer je maar eens op het schrijven te concentreren wanneer dat schrijfvakantiehuisje een prachtig uitzicht én een jacuzzi heeft. Ik loop nog een beetje achter met mijn blogfeed maar nu is het dus (met vertraging) duidelijk mijn beurt om hier verlekkerd blogposts te lezen. Die sushi ….

  1. Ja, het leek me eerst een superfijn idee, lekker veel schrijven en achteraf kunnen relaxen in de jacuzzi (én sauna), maar het werd vaker ’tussendoor relaxen’ en ook vaak nogal langer dan gepland… Oeps.

  1. Haha ja, weer wat nieuwe/onontdekte plekjes bezocht in mijn home town nu ik er nog eens ben ? misschien komen we elkaar wel es tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *