Currently #4

Wat ik de afgelopen tijd zoal heb…

Gelezen:

* Into The Water van Paula Hawkins. Binnenkort schrijf ik er een recensie over!

* het fantastische Wonder van R. J. Palacio. Schrijf ik ook nog wel eens een recensie over. Want ik heb gelachen. En gehuild. En ik wilde iedereen in het boek keihard knuffelen.

Gezien:

* de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van Game Of Thrones en OMG YOU GUYS. #thenorthremembers #jazekersdadde

* de allerbeste Photoshop-acties ooit.

* de (gelukkig) laatste aflevering ooit van Pretty Little Liars. Ik wil het er niet over hebben.

* het hele eerste seizoen van de Netflix-serie GLOW. Kort voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Een serie over een groep vrouwelijke worstelaars in de jaren ’80. Ik weet het, het klinkt ongelofelijk random en bizar en absoluut niet als een serie die je per se wil zien, except you have to. Het is grappig en briljant geacteerd en ik heb er zo oprecht van genoten. Eerlijk waar.

glow netflix gorgeous ladies of wrestling

Gehoord:

* “Don’t be a pretty catfish” in het refrein van dit recente hitje. Quoi?

* “Don’t be afraid to catch fish“, na wat aandachtiger luisteren. Ik weet inmiddels dat dat niet de actual lyrics zijn (tiens!) maar komaan, ik kan toch werkelijk niet de enige zijn die dit hoort?!

Gegeten:

* wederom een heerlijke berg eten bij Bazar in de Albert Cuypstraat (zie foto bovenaan). Altijd gezellig en altijd lekker. En weer eens iets exotisch voor mijn ouders die op bezoek waren. Mind you, in Ieper is het sushirestaurant aan de Grote Markt nog steeds zo ongeveer het gekste wat ze er de afgelopen jaren hebben gezien.

* wederom een heerlijke berg eten bij Boca’s in de Westerstraat. Zelfde verhaal eigenlijk: altijd gezellig en altijd lekker. (Zou ik niet eens een post moeten maken met tips van een local in Amsterdam, trouwens? Is dat interessant? Holla at me!) Dit was een kleine reünie met (de leukste) oud-collega’s van ING. En ja, die ‘berg’ mag je letterlijk nemen: die plateau op de foto is even groot als onze tafel. En daarnaast hadden we nog een medium plateau vol kaas én drie porties frietjes. Kwijl.

Gedaan:

* naar IKEA geweest om een kledingkast van XXL-formaat (in de hoogte, weliswaar, want beperkte oppervlakte in Amsterdamse appartementen) te kopen.

* na het uitzoeken van de kast nog drie uur doorgebracht in IKEA want ik moet en zal alle kleine ingerichte huisjes en kamertjes zien en alle vaasjes aanraken en alle random broccoli- en rattenknuffels aaien.

* nog naar een andere IKEA gereden omdat de plankjes en handvatten die we wilden uitverkocht bleken te zijn.

* een uur lang de kast in elkaar gezet.

* vijf miljoen uur lang een systeem om de kast in te richten uitgedokterd, uitgeprobeerd en nog een paar keer volledig omgegooid.

Veel te weinig gedaan:

* fruit gegeten. Terwijl ik het wel erg lekker vind. Maar ik vergeet het vaak te kopen, of als ik het in huis heb vergeet ik het op te eten of naar werk mee te nemen.

Veel te vaak gedaan:

* koffie gehaald. De koffie op kantoor is namelijk niet lekker #sideeyenaargeorgeclooney. Ik vind de latte van de AH To Go vlakbij echter best wel lekker, zéker voor de spotprijs van 1,75 voor bijna Starbucks-formaat. Iets minder goedkoop als je er minstens 1x per dag, vijf dagen per week heen gaat. Het helpt ook niet dat je met de app kan sparen om na vijf koffies telkens eentje gratis te krijgen. En ik een sucker voor dat soort dingen ben. #nospontrouwens #ikvinddieappechtleuk #oprechtecheapness

Gepland:

* mijn schrijfvakantie begin augustus. Zo. Veel. Zin. In.

* ons maandelijkse weekendtripje naar de West-Vlaamse bakermat. Ouders gedag zeggen, oma bezoeken, kersverse baby’s ontmoeten en drankjes met vriendinnetjes doen. Awel ja, ook zeker zin in!


Currently #1 vind je hier, #2 vind je hier en #3 vind je hier.

Wat ben jij momenteel aan het lezen/luisteren/kijken/doen? Let me know in de comments! Als je bovendien een linkje dropt naar je eigen Currently blogpost, kom ik bij je lezen.

10 thoughts on “Currently #4

  1. Jaa Glow wil ik ook zien. En PLL moet ik nog kijken maar niemand is positief dus weet eigenlijk niet of ik echt nog zin heb om de ontknoping te bekijken :p

    1. PLL is de eerste twee seizoenen echt héél tof en dan kom je ook te weten wie A is, én het is nog geloofwaardig. In elk seizoen daarna doen ze gewoon dezelfde trucjes over and over again. Ze melken het mysterie eindeloos uit en de verhaallijnen zijn ongeloofwaardig. Dus als je het wil kijken, raad ik de eerste twee seizoenen wel echt aan (ultieme bingewatching!) en daarna kan je nog kijken wat je doet 🙂

        1. Moh, tiens! En woon je er nu ook nog, of alleen afkomstig? Ik ben ongeveer 1x per maand een weekend in de streek, dus ben niet compleet vervreemd 😉

  2. Die Photoshop-post is zalig. Ik ben trouwens super blij dat ik niet de enige ben die af en toe een lyric verkeerd verstaat. Mijn grootste probleem is dat ik doorgaans nadien niet meer hoor wat ze nu wel zingen. Ik blijf steeds opnieuw het foute horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *