Talitha gaat op schrijfvakantie

schrijfvakantie coffee koffie boek boeken book books

Ik heb mezelf op een schrijfvakantie getrakteerd.

Kijk, ik schrijf elke dag. Doordeweeks schrijf ik 40+ uur per week als copywriter. Creatieve concepten, commerciële voorstellen, hele reclamecampagnes. In het weekend schrijf ik blogposts. En sinds kort ben ik weer aan de slag als freelance copywriter. Daarnaast schrijf ik elke avond e-mails, WhatsApp-berichten, Facebookberichten, blogreacties, you name it. Elke ochtend schrijf ik in mijn bullet journal.

Voldoende schrijven in mijn leven, zou je denken, en toch heb ik zojuist een schrijfvakantie geboekt. Omdat ik realiseerde dat ik niet zo vaak meer voor mezelf schrijf. 80% van mijn schrijftijd kruipt in betaald schrijven. 10% van de resterende tijd bestaat uit triviale korte berichtjes in mijn sociaal leven. De overige 10% is besteed aan deze blog.

Voor mezelf schrijven

Mijn blog komt nog het dichtst in de buurt van ‘voor mezelf schrijven’, maar voelt toch niet altijd zo aan. Omdat ik het snel-snel in het weekend tussen stofzuigen en een lunchdate met een vriendin door moet doen. Of doordeweeks na een lange werkdag waarin ik constant met creatieve ideeën en taal bezig ben geweest, en mijn brein een uitgewrongen dweil is. Dan is het toch niet altijd zo fijn. Dan voelt het niet echt als ontspanning.

In een blogpost kan ik bovendien niet altijd zo creatief zijn als ik wil. Je wordt toch in zekere mate beperkt door onderwerp, tekstvorm, aantal woorden, etc.

Tijd en ruimte

Ik voel al een tijdje dat ik nood heb aan schrijven, heel erg veel schrijven, en niks anders dan dat. Maar gebrek aan tijd en ruimte om dat te doen. Thuis moet je toch altijd wel veel. Mijn Lief is geweldig en neemt minstens de helft van het huishouden (en 100% van het koken) op zich, daar ligt het zeker niet aan. Maar zelfs al zou ik al mijn taken een weekend lang negeren, dan nog zou de wetenschap dat ze er zíjn steeds in mijn achterhoofd blijven zeuren. Plus, thuis is geen inspirerende plek.

Ik ga eind augustus wel op vakantie, maar dan wil ik dingen doen en zien en als ik er een dagje alleen maar ga chillen, wil ik dat doen met mijn Lief. Want dat is onze vakantie samen. Wat ik nodig heb is een vakantie met mezelf, pen en papier.

(Oké, mijn laptop. Zo romantisch wordt het nu ook niet.)

 

schrijfvakantie boek book koffie coffee schrijven writing

Schrijfvakantie

Ik heb gegoogeld op ‘schrijfvakantie’ en ‘schrijfretraite’ en fantastische arrangementen gevonden in idyllische vakantiehuisjes in warme oorden als Portugal, of dichter bij huis aan de kust in Terschelling, maar die kosten allemaal honderden euro’s. Bovendien voelen dat soort dingen toch weer aan als vakantieplekken waar ik het liefst met mijn Lief heen zou gaan.

Ik legde mijn probleem aan hem voor. Hij begreep het volkomen, want hij is fantastisch. Samen zijn we tot een goede oplossing gekomen. Tijdens het eerste weekend van augustus, van zaterdag tot en met maandag (extra dagje vrij, hoera!), gaan we samen naar een adorable B&B in een klein dorpje in Gelderland. Omringd door platteland en bossen, heerlijk rustig, in een comfortabel huisje dat we goedkoop via Airbnb hebben geboekt. In de recensies niets dan lof over de eigenaren, die er blijkbaar alles aan doen om hun gasten in de watten te leggen, maar toch met de privacy van een eigen huisje.

Op mijn verzoek wordt er zowel binnen als buiten in de tuin een comfortabel schrijftafeltje voor mij geregeld. Elke dag wordt er een uitgebreid ontbijt verzorgd en we hebben gratis fietsen ter beschikking om de omgeving te verkennen tijdens mijn schrijfpauzes. Er is een sauna en jacuzzi ter ontspanning. En ja, mijn Lief gaat mee, maar gaat zich het merendeel van de dag in zijn eentje vermaken.

En ik ga schrijven, schrijven, schrijven. En ik heb er zoveel zin in, you guys.

Beste cadeautje aan mezelf ooit.

schrijfvakantie nijkerkerveen

8 thoughts on “Talitha gaat op schrijfvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *