Durf te vragen

Ik bedacht ineens iets, vanmorgen, toen ik mijn haar stond te wassen in de douche. Ik had namelijk net mijn wekelijkse rondje Bloglovin’ achter de rug en het was me opgevallen dat ik best een klein blogcirkeltje heb. En daarmee bedoel ik niet per se het aantal blogs dat ik volg, want dat vind ik prima. Ik lees niet vaak genoeg blogs om het dubbele aan te kunnen. ‘Klein blogcirkeltje’ slaat meer op welke mensen ik zoal volg. Ik merkte namelijk ineens op dat zo goed als alle blogs die ik volg, ook elkaar volgen. (Ik weet het, ja, Talitha, lekker late to the party der realisatie, zet u, alsnog welgekomen, neem een inmiddels al viezig zacht geworden chipje.) 

Toen ik er eenmaal op ging letten, bleken de comments op elke willekeurige blog die ik volg steeds weer van dezelfde bloggers te wemelen. Inclusief mezelf. Een objectieve buitenstaander zou bijna gaan denken dat we er massaal elkander voor betalen. (Which we’re not, right? Asking for a friend die de memo klaarblijkelijk heeft gemist?!) Enfin, doordat we allemaal grotendeels dezelfde mensen volgen, leer ik amper nieuwe blogs kennen. Want tja, alle blogposts die ik lees, verwijzen steeds weer naar bloggers die ik al ken. En alle comments komen van bloggers die ik al ken. Maar ik vind het juist wel fijn om af en toe een frisse nieuwe blog te ontdekken. Dus toen bedacht ik: als ik nu eens mijn lezers actief om tips zou vragen? In een blogpost?

Dat idee kreeg ik dus terwijl ik mijn haar stond te wassen. En zoals eenieder weet die zich al eens op het punt op zijn of haar leven bevond dat je op je gemakje shampoo stond in te masseren met verder helemaal niks on your mind: heelder wereldveroveringstrategieën en briljante plotlijnen voor Nobelprijswaardige literatuur die nooit zal geschreven worden, ontstaan in die tien minuten. (Ik weet niet hoe lang jullie daar over doen, maar ik heb lang haar en eindeloos veel tijd in mijn werkloze leven, dus ik sta daar vrij lang.) En dus bedacht ik ineens nog veel meer dingen waar ik eigenlijk wel tips over wil krijgen.

Zodoende durf ik te vragen. Aan jullie, beste lezers, om mijn kennis en leefwereld te verrijken met jullie allerbeste tips. Waarover dan zoal? Awel.

Goeie documentaires op Netflix

Dankzij mijn funemployment heb ik Netflix inmiddels al zo’n beetje uitgespeeld, althans wat betreft series. Raad me dus vooral je favoriete documentaires aan! De meest voor de hand liggende ken ik al wel, dus dig een beetje deeper dan Rotten en Chef’s Table. Stand-up comedy shows wil ik overigens ook vaker kijken op Netflix. (En ja, Nannette staat al op mijn lijstje.)

Makkelijke dingen om te bakken als je twee culinaire linkerhanden hebt maar ook vrij weinig zin

Afgelopen weekend maakte ik de inmiddels in blogland (of althans het blogcirkeltje waarin ik mij bevind) wereldberoemde yoghurtcake met blauwe bessen van Irene en daarbij raakte niemand gewond, is er niks in de fik gevlogen, heb ik geen enkele keer heel hard gevloekt omdat er iets fout ging én is mijn proefpersoon zelfs niet in tranen uitgebarsten na het proeven, noch bijzonder snel naar de wc gelopen. Om maar te zeggen: ik ben geen keukenprinses. Ik kook dan ook precies nul keer per week. Bakken vind ik echter wel vrij leuk, al is het maar omdat ik er doorgaans niks voor hoef te snijden, lekker veel dingen in één kom bij elkaar kan smijten en de oven zo goed als al het werk voor mij doet. Also: sugar. Lots of it. Het mag alleen niet te ingewikkeld zijn.

Je favoriete plek om te eten in Antwerpen

Vertel me waar je steevast gaat lunchen als je in de stad bent, standaard gaat dineren als je iets te vieren hebt of altijd weer belandt als je een leuke avond wil met vrienden. Waar moet ik brunchen, wie serveert het lekkerste ontbijt en welke frituur maakt van mij vaste klant voor het leven met de beste stoofvlees van mijn zesentwintigeneenhalfjarig bestaan? Tell me!

Het boek waar je het meest uit hebt geleerd

Ik ben een kind van de (literaire) fictie. Non-fictie heeft me nooit echt geboeid, tot de afgelopen twee jaar. Toen ontdekte ik ineens een hoop boeiende en vooral erg fijn geschreven non-fictieboeken. En nu wil ik meer. Welk boek heeft jouw leven overhoop gegooid met bakken kennis? Welk non-fictieboek moét er absoluut in mijn kast staan? Waar ga ik een beter/slimmer/makkelijker te verdragen mens van worden? Vertel het mij!

Goed gevulde vegetarische recepten

Mijn Lief en ik eten onbewust vrij vaak vegetarisch. Vooral omdat ik leef voor pasta en hij daar soort van een beetje misschien kinda in mee moet, en we allebei niet per se vlees missen bij pasta. Het is dus niet dat we het uit principiële overwegingen doen, it just happened. Daarnaast kookt hij vaak met recepten van HelloFresh, die heel vaak geweldig lekkere vegetarische gerechten hebben. Daarbij vinden we het wel allebei belangrijk dat er voldoende bite in zit om het vlees niet te missen, en ietsje meer dan vier ingrediënten. Dus: wat serveer jij standaard aan je carnivore vrienden om hen te overtuigen dat alle vooroordelen over vegetarisch eten complete onzin zijn?

De zwarte mascara that you swear by

Ik blijf op zoek naar het ultieme exemplaar.

De beste plek om mijn boeken tweedehands te verkopen

In Nederland zwierde ik ze simpelweg op bol.com, maar in België is tweedehands verkopen daar blijkbaar nog niet mogelijk. Dus: waar verkopen jullie je boeken? Het liefst online, maar eenmaal terug in mijn vaderland heb ik me al neergelegd bij het feit dat het allemaal vaak nog offline moet. (EN DAN MOET IK MET MENSEN PRATEN, EIKES)

En dus ook: fijne blogs die ik nog niet ken

Wie lees jij altijd heel graag? Van welke blogger sla je nooit een blogpost over, als het even kan? Ik lees best een aardig woordje Engels (zei zij die de ondertiteling op Netflix inmiddels standaard op Engels heeft staan omdat de vertalers daar zo verschrikkelijke bagger zijn) dus het hoeven geen Nederlandstalige blogs te zijn. Ik kan niet echt mijn vinger leggen op wát een blog moet hebben om voor mij interessant te zijn, maar ik hou sowieso van humor. En mensen die geweldig goed kunnen schrijven. En zo niet, die in ieder geval wel goed zijn in verhalen vertellen. Wie, o wie?


In ruil voor de eindeloze schatten aan informatie die me ongetwijfeld ten dele zullen vallen in de comments hieronder (zo niet doen we gewoon efkes en masse alsof ik nooit iets heb gevraagd en er niks gebeurd is en wat is dat eigenlijk, een blog?) geef ik in een volgende blogpost zelf een hoop tips aan jullie. Waarover? Geen idee. Roep maar waar je tips over wil. Denk je dat ik for sure weet welke shampoo/schrijver/soort paté je leven voorgoed zal veranderen? Pleur het in de comments.

Durf te vragen!

(Voor wie nieuwsgierig is naar alle tips die ik heb gekregen en eventueel te lui is om nog een beetje verder te scrollen en ze zelf allemaal hieronder in de comments te lezen: hier heb ik ze allemaal gebundeld.)

33 thoughts on “Durf te vragen

 1. Boek: Mindset van Carol Dweck
  Recept: ovenschotel met pasta en zoete aardappel van Lilith/Kelly
  Mascara: Sexy Pulp van Yves Toch er
  Succes!!! ?

  1. TZAL NOG NIET DAT IK HET HEB GETEST! In mijn eerste weekend hier al, zelfs. 😉 Ik raad aan om zo’n potje met twee te delen want oh my lord ben ik kotsmisselijk geweest. #stillworthit

 2. Haha te leuk! En ik heb vandaag nog tegen iedereen die het wilde horen (of niet) geschreeuwd dat ik een goede mascara moet vinden, dus ik ga al je tips pikken, doei!

  Also: gevulde courgette (want love courgettes en daar mag je ook gewoon alles in smijten) en ratatouille, basically de enige dingen waar ik niet te lui voor ben (en zelfs dan nog). En Tranquilo is leuk in Antwerpen, maar ik ben een Brusselse nitwit, so who you askin’!

 3. – Om te bakken: blondie van chicks love food (als ik het kan, zul jij het ook wel kunnen)
  – Boeken: ik vrees dat mijn smaak te slecht is om jou een waardevolle tip te geven.
  – Spots in Antwerpen: moet ik er nog veel van ontdekken. Bij Mirlo’s heb ik lekkere wentelteefjes met fruit gegeten. Gelato Factory heeft lekker en te duur ijs.
  – Mascara: een beautyredacteur tipte ooit om een laagje niet-waterproof mascara te gebruiken en daaroverheen een laagje van een waterproof variant. Zo heb je de voordelen (en nadelen) van beide.
  – Favoriete blog: ik krijg inderdaad betaald voor mijn reacties. Ik volg lastdaysofspring.com graag. Haar vriend woont ook in België, dus dat is soms heel herkenbaar voor mij.

 4. Eten in Antwerpen: Charlie’s in de Volksstraat! Mirlo’s is ook een fijne plek.
  Zalige blog: http://www.mrscurly.be, ga je volgens mij ook fijn vinden.
  Veggie inspo haal ik altijd op de site van EVA vzw. Veel variatie en nooit honger, ik zweer het u! 🙂

 5. Boeken: ik vond ‘Getting things done’ echt een eye-opener.
  Bakken en vegetarisch koken: even schaamteloze reclame voor mijn eigen blog, want ik vind vegan bakrecepten echt zo eenvoudig. En er staan ook heel wat hartige vullende dingen op :-). Ik moet dringend ook eens een blogpost schrijven met mijn favoriete (snelle) recepten!
  Antwerpen: nog te weinig ervaring mee, maar ik ga binnenkort wel eens naar ’t Stad Leest en Kaffeenini, maar die ken je wellicht zelf al 🙂

 6. Haha leuk, door Shirley ben ik op jouw blog terecht gekomen. Wel herkenbaar ja, ik heb een tijd lang leuke nieuwe blogs gedeeld in een rubriek op mijn blog, maar ik merkte dat ze een beetje ‘op’ raakten? Iedereen is klaarblijkelijk aan het vloggen geslagen..

 7. Ik ben ook niet zo’n keukenprinses, maar mijn no.1 kookwebsite is http://www.lekkerensimpel.com. De recepten zijn (zoals de url al aangeeft, duhhh) gemakkelijk om te maken. Ze hebben ook vega gerechten.

  Qua blogs zal ik natuurlijk mijn eigen http://www.karinkay.nl recommenden :p Ik volg zelf voornamelijk naaiblogs, dus heb even een rondje gedaan in Bloglovin van blogs die daar niet over gaan:

  http://www.metropaul.nl/ https://www.vakervrolijk.nl/ https://www.pinchofjo.com/ https://www.alsikgrootben.com

 8. Van Ieperling tot Ieperling: het boek ‘Mannen zonder gezicht’ van Heinz Konsalik is mij altijd bijgebleven. Dit boek heeft jaren geleden zo’n grote indruk op mij achter gelaten. Zeker eens opzoeken ? .

  Als je graag wilt weg mijmeren bij mijn Australische reisavonturen, ben je ook altijd welkom op mijn eigen blog http://www.travelke.be ? .

 9. Ik heb helemaal niets met koken, lees zelden non-fictie, draag nooit mascara en kom ook zelden in Antwerpen. Ja, ik ben echt zo’n volger waar je veel aan hebt ja ?. Ik blog het bericht even voor de blogs want ik denk dat ik veelal dezelfde blogs volg ook en nieuwe inspiratie is zeker welkom.

 10. Bakken: een 4/4de cake (2 à 3 eieren, alnaargelang de grootte van je cake, weeg die eieren en kap er evenveel bloem, suiker en gesmolten boter bij. Eventueel op te spicen met cacao of appeltjes :)) of havermoutkoekjes (heb ik een receptje voor, maar te lang om hierop te smijten. Mocht je interesse hebben, laat maar weten, dan stuur ik het dor).

  Eten:
  – chiquer: Nathan, Kommilfoo, The Jane (really)
  – eerder brasserie: Bolivar, Walrus (maar wel slechte akoestiek), Mampoko, Ciro’s voor klassiekers, Tang’s voor niet-klassieke Chinees, kapitein Zeppos
  – Lunch: De Serre, Barchel (als je tijd hebt), 22b

  Non-fictie: ik grijp altijd naar Bill Bryson. Die mens schrijft op fantastische wijze en zo heb ik zelfs de geschiedenis van de wereld al weten passeren.

  Blogs: ik hou van The Pool (https://www.the-pool.com/, OK, geen blog, maar toch een aanrader), Cup of Jo (https://cupofjo.com), Smitten Kitchen (https://smittenkitchen.com/, voor eerlijke gerechten), Nenoo (http://nenoo.be/)

   1. En om je verder nog wat meer input te geven:
    -de beste, lekkerste en vooral makkelijkste taart ooit (een taart waarvan de wederhelft die amper kookt dat zelfs zegt): peren & chocolade –> http://nenoo.be/lekkere-taart-voor-een-lazy-sunday-wednesday-1540/
    -heel lekkere maar vooral simpele muffins waarmee je ook echt zelf kan experimenteren wat betreft smaken –> http://nenoo.be/mix-match-muffins/

    Het non-fictie boek waar ik echt veel heb uit geleerd: hoe overleef ik mijn familie van John Cleese, de titel klinkt ‘slechter’ dan waar het over gaat nl wat is de invloed van je familie op je leven, waarom kennen we onszelf zo slecht enz… het is een klassieker onder de zelfhulpboeken en ik kreeg hem mee als huiswerk ’te lezen’ van de therapeut, maar wat een inzichten! Ik raad hem iedereen aan!

    Tenslotte zal ik tegenwoordig veggie tapas op tafel zetten voor vrienden die overtuigd moeten worden: gegrilde asperges met ricotta, geroosterde paprika’s, een tortilla, wat lekkere kazen, ovenschotel met courgette & aardappelen (uit Heel veel Veg!), lekkere tomaten, een slaatje met spinazie & mango enz… nog geen klachten over gekregen dat iemand vlees mist!
    Een andere lekkere is de one-pot-lasagne met drie kazen –> http://nenoo.be/kivv-lasagne-met-drie-kazen-en-verstopte-groenten/

    En voor de andere vraagjes: geen idee 😉

 11. Ontbijt/brunch: Kamiel
  Diner: Staf’s Kantine / Varelli (❤️)
  Gezellig hangen: het vernieuwde Muntplein en Pakt

  Boeken: veel en veel te veel om op te noemen. Ik heb net “Zes maanden in de Siberische wouden” gelezen en vond dat prachtig.
  “Nachttrein naar Lissabon” was ook heerlijk.
  En de 4 boeken van Elena Ferrante over het volledige leven van twee vrouwen in Napels is me ook wel bijgebleven.
  “Een klein leven” heb je waarschijnlijk al gelezen, maar vond ik ook wel de moeite.
  “Bevroren dromen” was oke.
  (ik ben dus gewoon random door mijn leeslijstje van de afgelopen weken aan het gaan en ga nu dus stoppen ?)

  Hoop dat je er wat aan hebt!

 12. Ik kan Bill Bryson ook van harte aanbevelen: zijn reisverhalen maar vooral zijn geschiedenisverhalen.

  Eenvoudige gerechten: de pasta met groene saus van Jeroen Meus! En luikse salade.

  Mascara gebruik ik niet en ik ben ooit maar 1keer in Antwerpen gaan eten, en dat is al 18 jaar geleden….

 13. Mascara: Rock Couture van Catrice (Kruidvat), maar je moet hem wel een paar keer gebruiken voor hij op dreef komt.
  Lekker vegetarisch receptje om van te starten gelinkt hieronder, snel de kip door haloumi veranderen, om nom nom.

 14. Emoshit.be gaat u ongetwijfeld bekoren. Megavlotte pen en hilarische blik op hun eigen wereld, die twee zussen.

  Banenenbrood was het favoriete ontbijt deze zomer. Klod mascarpone of yoghurt en veel fruit erbovenop. Mijn dochters van DRIE en VIJF doen er alles zelf aan. Dat zou u dus ook moeten lukken! http://mademoisellefresita.blogspot.com/2010/12/bananenbrood-en-wat-er-onder-de.html?m=1

  En bij deze was dit mijn eerste comment voor je blog. Ze zijn er dus ook buiten je cirkel!

 15. Ik lees hier even tussen de soep en de patatten, dus ik heb slechts tijd voor één tip: Mission Masala in Antwerpen op de Troonplaats voor een heerlijk Indisch diner. En als je nog niet op de Troonplaats bent geweest, er valt daar nog meer gezelligs/lekkers te ontdekken.

 16. Ik heb geen Netflix en draag geen make-up. Op dat vlak kan ik je dus totaal niet helpen.
  Misschien lukt het bij de andere vragen wel …

  Gebak —> deze koekjes waar je eindeloos mee kan variëren
  https://www.zwartraafje.be/recepten/koekjes/72.html

  Lunchadressen in Antwerpen:
  Perruche, Lunchbox, Pitten en Bonen, Kaffeenini, Barnini, Wasbar, Fabiola, …

  Goed gevulde vegetarische recepten:
  Deze lasagne https://www.zwartraafje.be/recepten/groenten/28.html

  Wat het verkopen van tweedehands boeken betreft is deSleghte een optie (hangt er wel een beetje vanaf hoeveel je er nog voor hoopt te krijgen vermits ze niet zoveel betalen per boek) of Ecoshop Antwerpen. Die zitten op de Noorderlaan. Ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt maar blijkbaar werkt het een beetje zoals die Mijn tafel-formule in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *