Durf te vragen: de antwoorden

Een tijdje geleden vroeg ik jullie allemaal om tips en boy, heb ik er een hoop gekregen. Dank aan iedereen daarvoor! Omdat ik nu ook niet zo’n heel slecht mens ben, deel ik bij deze de input met jullie allemaal. Doe er vooral uw ding mee, of niet, het is een vrij land. BRB GONE TO COOK SOME DELICIOUS FOOD AND READ AWESOME BOOKS AND SMEER GEWELDIGE MASCARA OP MIJN FATSE. 

Goeie documentaires op Netflix

* Dark Tourist op Netflix, zei Liese, maar die heb ik ondertussen al gezien. Het is ook wel moeilijk om een werkloze nog aan Netflix-tips te helpen, geef ik toe, want ik heb het inmiddels toch al redelijk uitgespeeld.

Makkelijke dingen om te bakken als je twee culinaire linkerhanden hebt maar ook vrij weinig zin

* Shirley tipte me de blondies van Chicks Love Food onder het motto ‘als ik het kan, zul jij het ook wel kunnen’, waarvan ik nog niet helemaal heb bepaald of het spreekt voor haar overwaardering van mijn talenten of de onderwaardering van die van haar.

* De beste en makkelijkste taart ooit volgens Elke, met peren en chocolade.

* Mix & match muffins waarvan diezelfde Elke denkt dat zelfs ik ze kan maken.

* Volgens Daphne mislukken de brownies van Jeroen Meus nooit, so that’s very interesting indeed, want kwijl.

* Bananenbrood volgens dit recept (Kelly).

* Deze koekjes waar je eindeloos mee kan variëren (Liesbet).

Je favoriete plek om te eten in Antwerpen

* SiamSally, op twee straten van mijn deur in Borgerhout (Lieze).

* Barchel voor ontbijt, volgens Joni.

* Tranquilo aan de Dageraadplaats, zei Sam (maar die komt uit Brussel en vertrouw ik niet).

* Lekker en te duur ijs bij Gelato Factory (Shirley).

* Lunchen bij Charlie’s, volgens Josefien. Daar ben ik een tijdje geleden wel al eens toevallig verzeild geraakt voor koffie (en gelukkig maar, want ze zijn blijkbaar al een paar jaar op rij de beste koffiebar van België), maar heb ik nog nooit geluncht. Interesting!

* Mirlo’s is blijkbaar zeker een aanrader, want zowel Josefien als Shirley tipten me het. Bij nader Google-onderzoek heb ik ontdekt dat ik er zelfs onbewust al een keer geweest ben, om hipsterkoffie te halen met Sam.

* I Famosi voor geweldig lekker Italiaans eten, zegt Billie, en laat dat nu nét mijn favorite kind of food zijn.

* Camille verblijdde me met een hele reeks aanraders. Nathan, Kommilfoo en The Jane voor als het wat chiquer mag (lees: als ik weer brood op de plank breng). Bolivar, Walrus, Mampoko, Ciro’s, Tang’s en Kapitein Zeppos voor, uh, nu dan. En De Serre, wederom Barchel en 22b voor de lunch.

* Ontbijt/brunch bij Kamiel en diner bij Staf’s Kantine of Varelli (Sharon).

* Indisch bij Mission Masala op de Troonplaats en bij uitbreiding blijkbaar alles op de Troonplaats, aldus Evi.

* Liesbet’s favoriete lunchadressen: Perruche, Lunchbox, Pitten en Bonen, Kaffeenini, Barnini, Wasbar, Fabiola, etc.

Het boek waar je het meest uit hebt geleerd

* Mindset van Carol Dweck, over “changing the way you think to fulfil your potential” (Floor).

* Zowat alles van Brené Brown, zei Lieze. Ik ken deze auteur vooral van De kracht van kwetsbaarheid, een boek dat al eeuwenlang op mijn to-readlijstje staat. Misschien dan toch maar eens ein-de-lijk aan beginnen.

* Getting Things Done van David Allen vond Fieke naar eigen zeggen een ware eye-opener en ik ken nog wel een aantal mensen die zweren bij deze time management method. Ik heb het zelf ook al ooit geprobeerd, maar heb naar mijn gevoel toch een té chaotisch en ad hoc beroep om er echt voordeel uit te halen.

* Ik had nog nooit van Mannen zonder gezicht van Heinz Konsalik gehoord, maar Elke raadde dit boek aan, van Ieperling naar Ieperling. Over dokters die oorlogsslachtoffers met ernstige gezichtsverwondingen zo goed en zo kwaad als het kan weer proberen op te lappen.

* Alles van Bill Bryson volgens Camille en Kat and I couldn’t agree more! Als socioloog heb ik heel erg genoten van At Home (waarin hij een wandeling door zijn huis maakt en in elke kamer de geschiedenis vertelt van alledaagse voorwerpen en gebruiken, zoals het feit dat we in het Westen standaard peper en zout op tafel hebben en sinds een eeuw of zo belang hechten aan privacy op het toilet) en mijn Lief als allround history & science nerd vond A Short History of Nearly Everything geweldig. Binnenkort dus nog maar eens een paar boeken van hem aanschaffen!

* Hoe overleef ik mijn familie van John Cleese (Elke), een boek dat niet zo negatief bedoeld is als de titel misschien doet uitschijnen. Wat is de invloed van je familie op je leven? Hoe kiezen mensen een partner? En waarom kennen we onszelf zo slecht? Cleese vertelt er je blijkbaar alles over samen met zijn psychotherapeut.

* Sharon tipte Zes maanden in de Siberische wouden van Sylvain Tesson, een Franse reiziger en schrijver die nog voor zijn veertigste wilde ervaren hoe het is om als kluizenaar te leven, diep in het bos. Omdat hij een man is die houdt van extremen besluit hij dan maar om zes maanden in een hut in Siberië te gaan wonen, as you do. Het dichtstbijzijnde dorp is 150 kilometer verderop, in de winter vriest het er tot -30ºC en in de zomer lopen er vrolijk beren rond. Klinkt gezellig en als het perfecte boek voor eenieder die The Great Alone van Kristin Hannah uit heeft!

Goed gevulde vegetarische recepten

* De ovenschotel met pasta en zoete aardappel van lilith (die stiekem eigenlijk van Nigella is), getipt door Floor.

* Alle recepten van Mme Zsa Zsa, blijkbaar, volgens Anna Helena én Silke a.k.a. ik moet die blijkbaar dringend eens gaan uitproberen.

* Gevulde courgette, zei Sam, want courgette kan je met zowat alles vullen and ain’t that the truth!

* Recepten van EVA vzw (Josefien).

* Schaamteloze reclame (en zo hoort het ook gewoon) voor haar eigen blog met plantaardige recepten (Fieke).

* Recepten van Lekker en Simpel, want da’s inderdaad all I want in my amper bestaande kitchen life (Karin).

* One pot lasagne met drie kazen van Elke.

* Wederom gevulde courgettes: dit recept, zegt Daphne. (En oh my god ja, dat ziet er lekker uit!)

* De pasta met groene saus van Jeroen Meus (Kat), waarvan ik vermoed dat het deze is. Ik hoop het wel, want da’s volledig mijn ding. Deze valt er ook wel onder, want salsa verde, en ook die is alles wat ik wil in het leven. Ja, geef mij pasta met veel parmezaan en wat knoflook en ik ben al wreed content, inderdaad.

* Dit recept, maar dan met halloumi in plaats van kip (Isabelle).

* Deze vegetarische lasagne (Liesbet).

De zwarte mascara that you swear by

* Sexy Pulp van Yves Rocher (Floor).

* Masterpiece Max van MaxFactor (Joni).

* Glam & Doll volume mascara van Catrice of Get big lashes van Essence (Daphne).

* Rock Couture van Catrice (Isabelle).

* Lash Queen Feline Blacks van Helena Rubinstein (Tamara).

De beste plek om mijn boeken tweedehands te verkopen

* De Slegte, volgens Elien en Liesbet, maar da’s met fysiek afgeven. Waar ik dus al voor vreesde, helaas. Bol.com, whaddup met dat tweedehands verkopen in België, jong?

Fijne blogs die ik nog niet ken

* Last Days of Spring werd me getipt door Shirley.

* Liese is fan van Vertellementen en Voskosmos.

* Josefien is fan van Mrs. Curly, die ik gelukkig al volg.

* Karin prijst haar eigen blog aan, en ook de hilarische Metro Paul, Romy’s Vaker Vrolijk, A Pinch Of Jo en Als Ik Groot Ben.

* De Australische reisavonturen van Elke.

* Camille houdt van The Pool, Cup of Jo, Smitten Kitchen en Nenoo.

* Kelly raadt Emoshit aan, de blog van mede-Charlie-auteur Zita.

12 thoughts on “Durf te vragen: de antwoorden

  1. Bedankt voor het delen van alle tips. Alle eettentjes in Antwerpen heb ik meteen op Google Maps gemarkeerd, waar heel Antwerpen al vol staat met sterretjes om plaatsen waar ik naartoe wil te markeren, haha. Nog genoeg te ontdekken. Misschien zijn onze culinaire talenten wel redelijk gelijkwaardig. Ik heb er gewoon voor gezorgd dat ik een paar gerechten goed kan maken, die schotel ik mijn bezoek tot in den treure voor.

    1. Dan scoor je sowieso al hoger dan ik, want ik heb nog nooit gekookt voor bezoek! Ik heb iedereen ook al zo hard van tevoren bang gemaakt voor mijn keukenskills dat niemand het ooit vraagt of verwacht, dus heb mezelf toch mooi een dikke favor gedaan daar ?

  2. Leuk! En dankje voor de linkjes 😉 Oh, en in de tussentijd heb ik een leuke docuserie op Netflix gekeken: Wild Wild Country, dat gaat over de Baghwan beweging in de jaren 70; een hele cult verhuisde van India naar het platteland in Oregon om daar een enorme stad uit de grond te stampen (met alle problemen van dien). Bizar gewoon!

  3. Zo’n leuke tips en zo zot dat ik hierbij mag staan! Voeg aan die nooit misklukkende brownies van Jeroen Meus ook maar zijn chocolate chip cookies toe: ik bak al 6 jaar vegan taart en koekjes dus ik zou eigenlijk zoiets moeten promoten, maar de chocolate chip koekjes van de Jeroen kan weinig plantaardigs op. (Men zegt mij al is dat ik te eerlijk ben, ik moet daaraan werken.)

  4. Misschien moet ik die booksinbelgium.be toch maar eens proberen wanneer ik nog eens wat boeken wil wegdoen. Eerder deze week ging ik met een trolley boeken naar Antwerpen en daar boden ze me 16€ aan voor recente boeken waaraan je niet kon zien dat ze gelezen waren. Omdat ik voor de cadeaubon koos werd het uiteindelijk 20€ maar dan nog. Als je ziet voor hoeveel ze nadien verkocht werden dan is het wel duidelijk hoe ze kunnen blijven draaien. Natuurlijk is het leuk dat die winkelketen blijft bestaan maar ik zou toch graag ietsje meer willen krijgen voor die boeken.

    1. Daarom is bol.com zo fijn in Nederland om je boeken te verkopen! Zij krijgen een klein deel van de verkoopprijs maar je kan zelf kiezen wat de prijs wordt. Zeker voor mijn studieboeken was het vroeger echt ideaal, dan kreeg ik er tenminste nog de helft voor na amper één semester gebruik. Echt jammer dat het hier niet kan. Ik ga het ook eens bekijken, want 2 euro voor bijna nieuwe boeken vind ik ook schandalig weinig. (en de fysieke moeite inderdaad niet waard.)

  5. Haha Tranquilo op de Dageraadplaats is echt lekker Mexicaans hoor!! 🙂 Enkel hun drankkaart is nogal beperkt: ik zakte bijna door de grond van schaamte toen ik vier drankjes moest verzinnen tot ze er één van in huis hadden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *