U vraagt, Talitha beantwoordt

Deze luie blogger deed ook eens van Ask Me Anything!

Wat is je lievelingseten?

Frietjes van de frituur met stoofvlees en een kwak mayonaise. Tijdens mijn decennium in Nederland heb ik ettelijke in frietvet en biersaus gedrenkte dromen gehad, kzweertu.

Kan je goed koken?

HAHAHAHAHAHA.

De zeldzame keren dat ik probeer te koken, slaag ik erin om werkelijk elk gerecht om te toveren in een volledig smakeloze hoop waste of food. Koken interesseert me ook gewoon geen fluit. Ik verveel me steendood als ik dingen moet staan snijden of in potten sta te roeren, daarom moet er standaard een laptop met Netflix op het aanrecht staan. Ik doe het dus amper en verdiep me er niet in, waardoor ik het obviously ook niet goed kan. Maar sowieso heb ik er bitter weinig talent voor. Mijn Lief slaagt erin om McGyvergewijs met de meest willekeurige vijf ingrediënten die we nog bijeen kunnen schrapen uit de voorraadkast een gewéldige maaltijd op tafel zetten, maar ik kan dat niet. Ik snap niet hoe kruiden werken en kan niet goed inschatten wat wel/niet bij elkaar past of elkaar versterkt. I have no clue whatsoever.

Mijn go-to maaltijd voor mezelf (op avonden dat mijn Lief er niet is en ik geen pizza bestel) is pasta plus pastasaus uit een pot plus courgette en tomaten plus een shitload aan kaas.

(Gek genoeg zijn twee van de drie gerechten die ik wél goed kan klaarmaken juist gerechten die anderen vaak moeilijk vinden: risotto en stoofvlees. Ik snap het ook niet helemaal.)

Wat is je lievelingsliedje?

Smokers Outside the Hospital Doors van Editors. Cocoon van Catfish and the Bottlemen. Alles van Arctic Monkeys.

Wat wil je nog graag eens doen?

Trouwen. Zou tof zijn als dat er nog eens van kwam! Ik wil ook nog graag naar de Westkust van de VS reizen. En nog eens een tijdje in het buitenland wonen (Engeland, maar dan post-Brexit).

Wat is je nummer 1 prioriteit?

Mijn Lief. Mijn leven leiden zoals ik dat wil.

Heb je een mooi handschrift?

Geen idee. Zeg het eens? Het is niet heel regelmatig en dat vind ik zelf wel altijd heel mooi bij anderen. Ik schrijf ook heel breed: op één regel van een A4’tje passen gemiddeld zes woorden.

Ben je romantisch?

Nahh. Ik steek geen kaarsjes aan bij het avondeten en zou mijn Lief vooral uitlachen als hij met een teddybeer zou komen aanzetten. Beetje binnensmonds kotsen bij rozenblaadjes in de slaapkamer ook. Ik associeer ‘romantiek’ met de clichés en in dat opzicht ben ik niet romantisch, nee.

(Ik wil ook niet zo’n saaie slome openingsdans op een zeemzoet nummer. Een beetje ongemakkelijk heen en weer staan schuifelen terwijl al onze vrienden en familie erop staan te kijken, terwijl wij nooit slowen, gewoon omdat het volgens de traditie zo moet? Feestelijk bedankt. Dat stukje slaan we graag over.)

Wat is je favoriete taart? Bij Keek op de week deel je altijd prachtige foto’s, maar hou je zelf van al die zoetigheid?

Jazeker! Ik ben wel heel specifiek in mijn taartenvoorkeur. Ik varieer de taartsoorten in mijn Keek-foto’s puur om esthetische redenen, maar zelf lust ik ze zeker niet allemaal. Ik hou van fluffy taarten met veel slagroom en/of chocolade en/of cream cheese frosting. Chocoladetaart, slagroomtaarten (van die ouderwetse van de bomma met fruit op waar we allemaal kinderverjaardagsfoto’s mee hebben, jazeker), cheesecake, red velvet: kom maar op! Maar ik háát taarten met puddingvulling, met van die harde bodems, met alcohol erin of met fruit erin verwerkt (genre appeltaart en vlaaien).

Maar als er veel suiker in zit, lust ik het gegarandeerd.

Wat weet niemand over jou?

Dingen die ik zelfs op m’n blog niet zou vertellen.

(Zo’n antwoord is flauw, maar anders vind je hier en hier nog wel dingen die niet veel mensen over mij weten.)

Zou je 16-jarige zelf verbaasd zijn over je leven nu, of net niet?

Ik denk dat m’n zestienjarige zelf vooral verbaasd zou zijn over het feit dat ik een huis in Kortrijk heb gekocht. Verder zijn mijn werk, hoe ik leef en hoe ik er uitzie wel redelijk in lijn met wie ik intrinsiek ben, dus ergens is het allemaal wel logisch.

Al die mooie taartfoto’s, van waar komen die?

Schaamteloos van internet geplukt!

Hoe is het met de trouwplannen?

On hold. We hebben wel al een nieuwe datum (21 augustus 2021) en zijn van plan om het nog steeds op dezelfde locatie (in de Westhoek) te doen. Ik heb mijn jurk al. We hebben een fotografe, een traiteur, een bandje en twee schoonbroers slash brouwers die nog steeds bezig zijn met het perfectioneren van een eigen trouwbiertje. Dus komt goed 🙂

Wat is je favoriete quote uit de Harry Potter-boeken?

De vraagsteller in kwestie was wel zo lief om me niet tot eentje te beperken, maar tot drie:

“Mr. and Mrs. Dursley of number four, Privet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much.”

“‘He must have known I’d run out on you.’ ‘No,’ Harry corrected him. ‘He must’ve known you’d always want to come back.’”

“Always.”

Waar lig je ‘s nachts wakker van?

Volslagen willekeurige gênante dingen die ik ooit in mijn leven heb gezegd of gedaan, waarna ik het liefst door het bed zou willen zakken, door alle verdiepingen van ons appartementsgebouw, door de garage en door de aardkorst richting de alles verschroeiende hitte van de aardkern zodat ik kan ophouden met bestaan omdat ik ooit eens iets stoms heb gezegd.

Daarnaast: re-playing discussies in mijn hoofd maar dan met alle dingen die ik had moeten zeggen maar die ik pas achteraf heb bedacht, denkbeeldige scenario’s featuring alles wat ik op dat eigenste moment het liefste wil in mijn leven en random gepieker.

Doodgewone dingen dus eigenlijk.

Wat is dat ene ding nu? ?

AWEL JA DAT DUS.

One thought on “U vraagt, Talitha beantwoordt

  1. Natuurlijk ga ik je niet slechts één quote laten kiezen. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wil ondergaan en zo. Ik vind het uitkiezen van favorieten steeds super moeilijk. Maar ik ben wel heel goed in het vermijden of omzeilen van vragen waar je maar één favoriet op mag antwoorden. Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *