Dankbaar voor… #1

Dankbaarheidslijstjes zijn positief, fijn en goed om alles eens in perspectief te zien. Vandaar dat ik er een paar wil maken.

En om mee af te trappen: de plek waar ik 45+ uur per week doorbreng, waar ik even vaak schaterend van het lachen over de grond rol als dat ik intens gefrustreerd mijn pennen door de kamer gooi, waar ik in een gemiddelde week meer bier drink dan doorgaans in het hele weekend en waar allang niemand nog gek opkijkt van een muis meer of minder in de keuken (tja, eeuwenoude Amsterdamse grachtenpanden…).

Yep, mijn werk.

Op werkvlak ben ik dankbaar voor…

* de locatie van ons kantoor: de Herengracht.

* het feit dat we daardoor lekker centraal zitten en alles wat je possibly nodig kan hebben dan ook vlakbij zit.

* zoals extreem veel lunchplekjes.

* het feit dat ik door die locatie altijd van een prachtig uitzicht kan genieten op weg van en naar werk. Of tijdens wandelingetjes in de namiddag.

* ons fenomenale grachtenpand, dat weliswaar zo scheef is als het wereldbeeld van Donald Trump, maar mij ook wel een heerlijk werkplekje geeft in een grote, mooie ruime met een metershoog plafond. Ik heb dat leren waarderen na de stoffige oude werkvloeren en cubicles van ING en de gemeente Amsterdam, ja.

* redelijk flexibele werktijden. Het is geen ramp als ik een keer pas om 10 uur begin en ik mag ook geregeld thuis werken. Ik kan pauze nemen wanneer ik wil en gerust een keertje de stad in gaan naar de H&M of whatever in de namiddag als ik daar zin in heb.

* dat ik een stabureau heb dat elektronisch naar boven en beneden kan. LUXE.

* dat ik supercreatief werk mag doen. En dat terwijl ik eigenlijk nooit copywriter wilde worden. To each his own, maar ik word persoonlijk niet zo warm van webteksten tikken voor een of andere falende webshop. Het woord ‘webteksten’ geeft me sowieso huiduitslag.

* dat ik krankzinnig veel bijleer door met krankzinnig getalenteerde mensen te werken.

* dat iedereen altijd oprechte complimenten krijgt als hun werk goed is.

* dat we sinds een tijdje een echt koffieapparaat hebben in plaats van een paar huis-tuin-en-keuken-Nespressootjes (voor een bedrijf van 80 man, ja echt!).

* dat we vlakbij diverse koffietentjes zitten, zodat je niet ver hoeft te lopen voor een bakje als het echte koffieapparaat alsnog sporadisch faalt.

* dat ik slechts een kwartier moet fietsen naar werk en bij slecht weer er ook makkelijk met een rechtstreekse tram kan komen.

* veel creatieve vrijheid. Want ik krijg niet zomaar kant-en-klaar bedachte campagnevoorstellen op mijn bureau gedumpt met de opdracht: “Hier, tik er maar een leuk verhaaltje van.” Toegegeven, dat kan weleens gebeuren, maar gelukkig zit ik meestal mee aan de brainstormtafel.

* dat ik heel afwisselende dingen mag doen voor heel afwisselende merken voor heel afwisselende producten en diensten.

* onze redelijk unieke bedrijfssfeer. Op any given moment doorheen de week kan je bij mijn team binnenlopen en evengoed ettelijke liters bloed, zweet en tranen zien vergoten worden aan overwerk als dat je keiharde hiphop op volumestand 1.000 hoort knallen en ons allemaal ziet desk dancing. Het gaat alle kanten op en soms kunnen we elkaar wurgen en soms gaan we nog nét niet groepsknuffelen en soms zitten we in doodse stilte met koptelefoons op te tikken en soms is het zo’n dik feestje op een random dinsdagmiddag dat de buren nog net niet de politie bellen (want de hotelgasten daar vinden het niet altijd even fijn).

* de heerlijke informaliteit. Niemand is ‘meneer’ of ‘mevrouw’, niemand heeft een eigen kantoor, bij niemand moet je aankloppen om naar binnen te mogen. Onze CEO komt bier uitdelen aan ieders bureau op vrijdagnamiddag en mijn creatieve directeur zat vorige week in z’n onderbroek aan z’n bureau omdat zijn natgeregende broek op de verwarming lag te drogen. Kan allemaal.

* dat in ons bedrijf alle deuren open kunnen, zolang je zelf de klink maar weet te vinden. Initiatief wordt aangemoedigd en beloond.

* dat kritiek er bij ons gewoon bijhoort. Want het kan altijd beter.

* dat we een coole naam hebben.


Is het dan allemaal zo perfect op mijn werk? Nee hoor. Zeker niet. Maar dit is nu eenmaal een dankbaarheidslijstje, dus ik mag letterlijk niet klagen. 😉

4 thoughts on “Dankbaar voor… #1

  1. Dat is overal wel, dat er toch iets scheelt aan je werk. Maar ik ben over het algemeen ook heel dankbaar voor mijn werkplek, mijn collega’s en mijn jobinhoud. Dat doet toch heel veel voor een mens.

  2. Zo te horen heb je echt een toffe werkplek! Mooi om eens stil te staan bij waar je dankbaar voor bent op je werk. Zo’n locatie aan de grachten lijkt me ook wel wat trouwens 🙂 Ik ben zelf vooral dankbaar voor de mooie kansen die ik krijg op mijn werk en op hoe ik steeds weer uitgedaagd word en nieuwe dingen mag leren en uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *