Ik heb een idee voor #40dagenbloggen

En ja, ik weet het, die 40 dagen zijn al bijna voorbij (nog anderhalve week te gaan), dus ik kom er rijkelijk laat mee. Maar creativiteit kan niet geforceerd worden en zo van dat inspirational Instagram gedreun. Dus gooi ik het toch maar eens in de groep!

Bijster origineel is het nu ook weer niet, maar het lijkt me wel eens leutig. Ik heb het namelijk over…

Gastbloggen! 

Het lijkt me namelijk wel grappig als er hier ineens een dag door iemand anders wordt geblogd. Of dat ik eens keihard van Talitha mag gaan doen op iemand anders z’n webstek. (Het klinkt een beetje als iets smerigs als ik het zo zeg, neen?) Na meer dan een maand bloggen op je eigen plekje kan de inspiratie al eens zoek raken. Dus wat als we nu eens bij elkaar zouden bloggen? Over een onderwerp dat iemand anders heeft bedacht?

Ik zit een beetje á la minute te brainstormen hier, maar ik stel het volgende voor.

  1. Je laat me via een berichtje weten dat je wil meedoen.
  2. Ik selecteer een aantal bloggers waarvan ik vind dat ze bij mijn blog passen. Een stuk of drie? Of vijf? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. We zullen zien hoe enthousiast jullie zijn, I guess. 
  3. Ik schrijf tussen nu en 30 maart (de laatste dag van #40dagenbloggen) een blogpost voor elk van die bloggers. Qua onderwerp heb ik vrije keuze uit alle blogposts die op hun blog zijn verschenen tijdens #40dagenbloggen. Ik doe daar mijn eigen ding mee.
  4. Die bloggers doen precies hetzelfde voor mij.
  5. Done.

We spreken dan wel af wanneer wie wat schrijft zodat iedereen het op tijd aangeleverd en gepubliceerd krijgt, natuurlijk. Als er bloggers zijn die niet aan #40dagenbloggen deelnemen en geen tijd hebben om in deze tijdspanne nog iets te schrijven, maar wél willen meedoen, holla alsnog at a girl. We kunnen vast wel iets regelen voor later, of zo. Lijkt me leuk.

Dus. Zin om mee te doen? Stuur mij een berichtje! Ik selecteer de blogs op basis van match met mijn eigen blog/stijl/interesses en hoe over(of under-)whelming het aantal kandidaten is.

Lijkt dit je nu echt een tof idee maar heb je van geen kanten zin om mij op je blog los te laten of zelf te bloggen op dit (nochtans wel redelijk charmante, toch?!) hoekje van het internet, no problemo. Neem deze actie gerust van me over. Link je wel eventjes naar mijn blog? Vind ik tof. En ik lees ook graag wat er bij jullie uit resulteert!

Oké, voor zover mijn idee. DOEI.


(P.S. Ik heb het knagende gevoel dat ik de logistiek misschien niet volledig goed heb uitgedacht, wat heel goed mogelijk is zo met on the spot brainstorming bloggen, dus als je een gigantisch gat in of obstakel bij dit plan ontdekt, comment dat dan vooral.)

9 thoughts on “Ik heb een idee voor #40dagenbloggen

  1. Dit klinkt echt super leuk maar ik ben dan weer veel te onzeker om me er voor op te geven. Jou uitnodigen als gastblogster zie ik helemaal zitten maar in de omgekeerde richting … mijn zotte posts passen wel op Zwartraafje maar ik vrees dat mijn stukjes (én schrijffouten) het hier niet zo goed gaan doen. De kans is bovendien ook groot dat die oneindige inspiratiebron dan plots droog staat.

    1. Haha! Kan gewoon hoor. Er hebben ook een aantal bloggers gereageerd die niet meedoen met #40dagenbloggen en we hebben afgesproken dat we dan simpelweg na deze week eens zomaar gaan gastbloggen bij elkaar. Dus als je wil, holla!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *