Keek op de Week #25

Oftewel: mijn wekelijkse rubriek op zondag, waarin ik terugblik op de voorbije 7 dagen.

Highlights van de week

* De supermarkt binnenlopen voor kaas en na 5 minuten weer verlaten met kaas, maar ook browniemix, slagroom en drie zakken paaseitjes. A.k.a. why I shouldn’t be allowed to do groceries by myself. Maar hey, de brownies waren top.

* En die paaseitjes… Wauw. Het is duidelijk dat Tony’s een speciale-chocolade-hype heeft ontketend afgelopen jaar, want na de tompouce- en discodip-eitjes van de HEMA, heeft Albert Heijn nu paaseitjes met creatieve smaakjes á la aardbei-basilicum, wasabi-limoen, crème brûlée en zelfs raketijsje. Die ik allemaal heb gekocht, ja. Ik ben vooral fan van de melkchocolade-eitjes met cookie doughKwijl. (Why Albert Heijn is the best supermarket in the world: an autobiography by me.) 

* Op woensdag heel random een actie voor #40dagenbloggen bedenken en er eigenlijk al een beetje van uitgaan dat ik deze week keihard zou moeten doen alsof THAT NEVER HAPPENED LALALA omdat er toch niemand op zou reageren. En dan op donderdag alleen al, bam, zeven aanmeldingen krijgen. Superfijn! Ik ben echt heel excited om te gastbloggen en gegastblogd te worden.

* Donderdag was onze lekker late Valentijnsborrel op werk! Ons kantoor was leuk (en vooral roze) versierd, er was een wodka-tonic cocktailbar, een suikerspinmachine, een Jägermeistertap (voor de liefhebbers, which do not include me) en natuurlijk bergen en bergen gratis McDonalds. Het was een goeie avond én vrijdagochtend op werk aankomen was voor een keer niet de hel (als in: niet verder komen dan vijf stappen in de hal omdat je schoenen aan de vloer vastkleven) want een of ander genie had geregeld dat de schoonmakers om 4 uur ’s ochtends al langskwamen. En dus was alles netjes aan de kant, rook fris én wisten we pas dat er iemand in de hoek bij de voordeur had gekotst doordat we ervan hoorden – wat toch ietsje fijner is dan het bewijs zelf te mogen aanschouwen.

* De enige Belgische dingen die ik ooit gemist heb in Nederland, zijn stuk voor stuk eten. Eentje daarvan: smoskes. Smoskes for lunch is een gat in mijn hart dat ik nergens mee kan opvullen, al probeer ik het wekelijks. Een ciabatta met een plak kaas, blad sla, schijfje tomaat en een klodder smerige zoete mayonaise waar je vrolijk 5 euro voor mag neertellen just doesn’t cut it, Amsterdam. Deze week hadden mijn Lief en ik zo’n extreme zin in een goed smoske dat hij twee ochtenden extra vroeg opstond om stokbroodjes af te bakken en heerlijk dik te beleggen met ham, kaas, DL-mayonaise and everything nice. Zo blij, ’s middags, zo blij. En zo’n rare blikken gekregen van mijn collega’s. EEN HELE BAGUETTE?! Da’s dus raar hè, hier. #bourgondischwatisdat

* Vrijdagavond kregen we Belgisch bezoek! De neef van mijn Lief en diens vriendin bleven tot zondagmiddag bij ons logeren en dus had ik een best wel druk weekend. Gelukkig zijn ze al eens een weekendje bij ons in Amsterdam geweest, waardoor we de meeste toeristische dingen wel konden overslaan. En om te bewijzen dat alle local tips die ik hier en hier heb gegeven, ook daadwerkelijk mijn favorieten en dus keihard de moeite zijn, kan ik u meedelen dat we vrijwel uitsluitend naar die plekken zijn geweest – zoals pizza bij Fuoco Vivo, oldskool arcade games bij Ton Ton Club, bier en nachos bij Brouwerij Troost, heerlijk eten bij Bazar en cocktails bij Door 74.

Dat was minder, vlinder

* Ik had zoveel goeds gehoord en gelezen over Taboe dat ik het er via vrt.nu ook eens op waagde. En tja,.. Hoewel ik de insteek en het algehele programma echt wel goed vond, kon ik me waarlijks niet over de slechte humor van Philippe Geubels heen zetten. Ik ben serieus verbaasd over hoe ongrappig hij is geworden. Ik weet nog dat, toen ik net in Nederland woonde, hij Vlaanderens populairste upcoming comedian was en ik hem zelf ook wel kon smaken. Daarna heb ik hem nog af en toe zien voorbijkomen in flarden van De Slimste Mens, maar wat dat programma betreft deel ik de mening van Xander De Rycke, dus ik vermeed het meestal. Maar serieus. Hoe flauw en oncreatief waren zijn moppen in dit programma? Ik heb zo goed als elke punch line voorspeld. In drie afleveringen. En daarna heb ik het opgegeven. Als het een gewoon human interest programma was geweest, had ik graag verder gekeken, maar die geforceerde ‘comedy’-stukjes erin… Nahh, sorry, too cringey for me. 

* Aja, en ik haat de wereld dankzij de Netflix docuserie Dirty Money. Supergoede serie die ik iedereen kan aanraden, maar my god wat ga je de mensheid verafschuwen als je dit kijkt… Daarom ben ik meteen daarna Nailed It! gaan kijken, een heerlijk hersenloze Netflix reality show over epic baking fails, en nu gaat het weer beter met mij.

* Feestjes op werk zijn leuke enal maar de dag erna weer moeten werken is toch wel iets minder. Huilie.

* Prosecco in de vriezer stoppen om hem snel te koelen is handig enal maar ‘m dan de dag erna pas weer eruit vissen because, yeah, we forgot, da’s ook wel iets minder. #implosie 

Uitkijken naar…

* Gastbloggers hier!

* Gastbloggen elders!

* Volgend weekend in de bakermat doorbrengen, want ik ga drie keer lekker uit eten met leuke mensen, yesss!

3 thoughts on “Keek op de Week #25

  1. Oeps, die bevroren prosecco is inderdaad niet zo handig! Maar dat Valentijnsfeestje klinkt wel heel geslaagd, al helemaal als de restanten ervan vakkundig door schoonmakers worden opgeruimd 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je gastblogs trouwens. Gaaf dat je dat gaat doen en dat je oproep zo’n succes was!

  2. Ik heb echt wel de hele blogpost gelezen hoor maar om de één of andere reden blijven mijn gedachten hangen bij die paaseitjes met cookie dough vulling. Misschien is het maar goed dat ik een bezoekje aan een A.Heijn echt moet inplannen omdat die hier niet vlakbij is. Naar de gastbloggers ben ik wel benieuwd. Ik kijk er al naar uit om plots een stuk van jou op een andere blog tegen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *