If I Lived At Hogwarts

Een tijdje geleden schreef ik een gastblog voor Liesbet, in ruil voor haar gastblog bij mij, dus in het kader van 40 Dagen Bloggen En Steeds Schaamtelozer Makkelijke Content Plaatsen Bij Gebrek Aan Tijd En/Of Inspiratie lijkt het me wel tof (en vooral easy as fuck) om die ook hier eens op te zwieren. Ik baseerde me daarbij op deze blogpost van Liesbet, die twee van haar grote liefdes combineert: lijstjes en Harry Potter.

En ja, kijk, het minste wat van mij gezegd kan worden is dat ik Harry Potter ook best wel tof vind.

Who would you take to the Yule Ball?

Ik ben het volledig eens met Liesbet, die Newt zou meenemen, en dan vooral om hem de oren van het hoofd te vragen en vervolgens naar dat geweldige accent te kunnen luisteren. Plus: Eddie Redmayne kan mij wel een beetje krijgen. Maar als we het over de periode van Harry Potter hebben, doe mij dan maar een helft van de Weasley-tweeling. Good times verzekerd!

If you were a Horcrux, what would you be?

Goh, gezien dat meestal een voorwerp betreft dat een significante betekenis voor je heeft, moet ik hier toch wel even over nadenken. Ik ben namelijk niet zo extreem gehecht aan spullen. Momenteel hecht ik de meeste waarde aan mijn verlovingsring, dus dan gok ik daarop. Toevallig is die ring ook het allerduurste voorwerp dat ik bezit, dus er is in ieder geval weinig kans dat ik het zomaar ergens zou laten rondslingeren – altijd mooi meegenomen als het letterlijk een afgescheurd stuk van je ziel betreft, natuurlijk.

You have a batch of Polyjuice Potion. Who would you transform into?

Trump, want dan kan ik ogenblikkelijk aftreden en de rest van de wereld een hoop miserie en vermoeiend ooggerol besparen. Of de premier, om er efkes heel snel een waanzinnig klimaatakkoord doorheen te duwen. (Hoewel ik betwijfel of hij in ons parlementair stelsel überhaupt zoveel macht heeft in z’n eentje, maar bon.) Of als ik in een minder altruïstische bui ben: J. K. Rowling, zodat ik ongegeneerd in haar huis kan rondlopen en alles bekijken en aanraken en belachelijk hard fangirlen.

What animal would you bring to Hogwarts and what would you name it?

Sowieso een kat, want ik ben een cat lady. Ik weet dat het standaardantwoord op deze vraag een uil is, maar ik vind dat eigenlijk maar enge beesten. Oké, zo eentje als Hedwig (qua karakter) zou op zich wel tof zijn – en vooral handig – maar er gaat alsnog helemaal niks boven een vredig spinnende ball of fur aan je voeten ’s nachts. CATS 4 LIFE.

What would a Boggart look like if it stood in front of you?

Een gigantische kruising tussen een kakkerlak en een harige spin. Die in brand staat.

Where would you spend your time away from Hogwarts? The Burrow, Number 12 Grimmauld Place, or in a room at the Leaky Cauldron?

Number 12 Grimmauld Place leek mij toch maar een donker, koud, troosteloos krot, dus daar bedank ik voor. The Leaky Cauldron lijkt me wel comfortabel, maar daar zit je ook maar een beetje alleen in een kamertje te wezen én je moet ervoor betalen. The Burrow daarentegen is gratis, gezellig, altijd gevuld met leuke mensen en het eten schijnt er fantastisch te zijn – dus doe mij dat maar.

Which would be your most used spell?

Definitely huishoudelijke spreuken. Maar ik denk dat ik toch ook wel een schaamtelijk aantal keer per dag van Accio zou doen, like de luie trunte die ik ben.

Which feast are you most looking forward to? Start of Term, Halloween, or Christmas?

Ik ben een onwaarschijnlijk mietje, dus Halloween is waarschijnlijk al veel te eng voor mij. Start of Term lijkt me wel tof, maar ik ben toch vooral een grote sucker voor kerstmis. Het hele kasteel is dan ook prachtig versierd, ik heb vakantie én ik krijg cadeautjes: meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn.

If you became an Animagus, which animal would you want to be?

Een kat, duh. Next!

Besides your wand, what do you bring with you to every class?

MIJN GOEIE HUMEUR! En zo’n veer van suiker waar je dan gedachteloos op kan sabbelen tot het tijd is voor de lunch.

After Hogwarts, where do you see yourself?

Ik zou op zich wel bij The Daily Prophet willen schrijven, als ze niet zo verschrikkelijk onder de duim van het ministerie zouden zitten. Er bestaan ongetwijfeld ook wel een paar magische reclamebureaus, however, dus dan zou ik daar gewoon hetzelfde kunnen doen als ik nu doe. En als ik het drukke creatieve leven beu ben, ga ik een paar jaar bij Flourish & Blotts aan de slag.

What would you most likely visit Madam Pomfrey for?

Om mijn hoofdpijn te verlichten, waarschijnlijk. Ik heb nogal snel last van mijn lenzen en krijg er soms barstende hoofdpijn door. Het zou eigenlijk nog veel beter zijn als Madam Pomfrey mij gewoon perfect zicht zou kunnen geven, maar goed.

What would The Room of Requirement turn into for you?

Een kamer vol gouden wc’s, waarschijnlijk, in de trant van Dumbledore. Ik ben er namelijk zo eentje die plotsklaps moet plassen en dan ook echt SUPERDRINGEND NU NU NU DIRECT. Anders waarschijnlijk een chillplek om in m’n eentje Netflix te kijken of een boek te lezen, omdat ik heel vaak nood heb aan wat alone time. Daar staat dan ook de meest comfortabele zetel die ooit in de geschiedenis van de mensheid heeft bestaan, waarin je nooit rug- of nekpijn kan krijgen, en liggen ook overal katten te slapen. Er worden voortdurend perfecte vanilla lattés geserveerd en je kan er alle snacks krijgen die je maar wil. HEAVEN.

Which class would you be the top of?

Ik weet niet goed waarom, maar Transfigurations heeft me altijd het meeste aangesproken, ook al zie ik er niet per se het nut van in. (Oké ja, cool dat je een muis in een speldenkussen kan veranderen, maar wat draagt dat precies bij aan je leven of de algehele staat van de mensheid?) Ik denk dus dat ik er wel goed in zou zijn. Charms vind ik ook erg interessant, maar gezien mijn legendarische motorische beperktheid zou ik er ongetwijfeld héél slecht in zijn – altijd alle bewegingen verkeerd uitvoeren en zo. Voor Potions ben ik te nonchalant, voor Divination te sceptisch, voor Flying te hoogtevrezerig en voor Defense Against the Dark Arts overall te bang voor, tja, alles.

3 thoughts on “If I Lived At Hogwarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *